FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.48 // 1.12.2018

​Eremenko sarjajärjestelmästä: "Uusi formaatti erittäin hyvä uudistus"

​Eremenko sarjajärjestelmästä: "Uusi formaatti erittäin hyvä uudistus"

SJK palaa harjoituskentälle pienen tauon jälkeen joulukuun alussa ja katseet ovat jo tiukasti tulevassa kaudessa.

Päävalmentaja Alexei Eremenkolla on suunnitelmat selvillä vuodenvaihteen molemmin puolin. Tulevan kauden kilpailuja hän odottaa positiivisin mielin.

- Aloitamme harjoitukset ensi viikolla, treenaamme kolme viikkoa, pelaamme harjoitusottelun ja sen jälkeen jatkamme taas tammikuussa. Tammikuussa alkaa uudella systeemillä pelattava Suomen Cup. Se on meille tärkeä kilpailu, sillä haluamme päästä Euroopan kentille.

- Myös Veikkausliiga pelataan uudessa formaatissa ja se on mielestäni erittäin hyvä uudistus. Varsinkin isoin asia siinä on ottelutahti, joka nyt saadaan järkeväksi, arvioi Eremenko.

Puhtaasti käytännön positiivisena asiana Eremenko näkee sen, että ryhmään ei tarvitse kasata välttämättä lähes kahta joukkueellista pelaajia.

- Uusi sarjajärjestelmä myös takaa sen, että emme tarvitse niin isoa pelaajaryhmää kuin kenties aiemmin. Vanhassa pelijärjestelmässä saattoi olla keväällä kolmea peliä kahdeksassa päivässä, heikoissa sää- ja kenttäolosuhteissa. Siihen päälle matkat, joten silloin tarvittiin paljon suurempi pelaajarinki. Eikä pelkästään suurempi rinki, vaan paljon hyviä pelaajia.

- Tulevalla kaudella on kenties hieman helpompi sen suhteen ja voimme operoida tiiviimmällä pelaajaryhmällä, eikä joukkuetta tarvitse rakentaa valmiiksi niin aikaisin, kertoo Eremenko.

Lisää uutisia