AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.49 // 9.12.2018

​Uusi sarjajärjestelmä kerää kiitosta Hongassa: "Selkeyttää ihan älyttömästi"

​Uusi sarjajärjestelmä kerää kiitosta Hongassa: "Selkeyttää ihan älyttömästi"

Hongan manageri Hexi Arteva (kesk.) jakaa kiitosta Veikkausliigan uudelle sarjajärjestelmälle. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Hongan manageri Hexi Arteva toivottaa uuden sarjajärjestelmän tervetulleeksi Veikkausliigaan kaudeksi 2019.

Veikkausliigan seurat päättivät lokakuussa uudesta sarjajärjestelmästä, jonka Palloliiton liittohallitus vahvisti marraskuun 23. päivä pidetyssä kokouksessaan.

Veikkausliiga pelataan kaudesta 2019 lähtien kahdentoista joukkueen kaksinkertaisena sarjana. 22 kierroksen jälkeen pelataan yksinkertaiset loppusarjat: mestaruussarja, jossa pelaa kuusi parasta sekä haastajasarja, jossa pelaavat sijoille 7.-12. sijoittuneet joukkueet.

Loppusarjoissa joukkueet aloittavat niistä pisteistä jotka ovat keränneet 22 kierroksen aikana. Mestari ja muut mitalistit ratkeavat mestaruussarjan sijoitusten perusteella, ja mestari saa karsintapaikan Mestarien liigaan ja hopeamitalisti Eurooppa-liigaan.

Haastajasarjan viimeinen joukkue puolestaan putoaa kauden päätteeksi Ykköseen ja toiseksi viimeinen joukkue karsii liigapaikastaan.

Lisää uudesta sarjajärjestelmästä voit lukea täältä.

Uuden sarjajärjestelmän myötä myös liigan otteluohjelma kaudelle 2019 tulee olemaan erilainen kuin aiemmin.

FC Hongassa uudistus on otettu hyvin vastaan.

- Uusi sarjajärjestelmä asettuu todella hyvin kalenteriin ja selkeyttää asioita ihan älyttömästi, Hongan manageri Hexi Arteva kehui.

Uuden sarjajärjestelmän kaltaisia malleja on käytössä muuallakin Euroopassa, kuten Belgiassa, Tanskassa ja Itävallassa.

- Jos katsoo niin objektiivisesti kuin mahdollista, niin kyllä niitä (pudotuspelejä) niin monessa sarjassa pelataan. Mestarit ja putoajat ratkaistaan yhä normaalilla sarjapelaamisella. Mielestäni järjestelmästä tuli tosi hyvä ja se sai tosi laajan kannatuksen, Arteva sanoi.

- Siinäkin se prosessi oli hirveän tärkeä. Se perustui koko ajan johonkin tietoon tai kriittiseen arviointiin. Kaikki oleelliset osapuolet olivat mukana keskustelussa.

Lisää uutisia