AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.48 // 29.11.2018

​Veikkausliigan tähti kiittelee uudistuksia: "Vauhti ja tempo nousevat"

​Veikkausliigan tähti kiittelee uudistuksia: "Vauhti ja tempo nousevat"

Mehmet Hetemaj uskoo sarjajärjestelmän muutosten parantavan pelien tempoa. (Kuva: Juha Tamminen)

Mehmet Hetemaj uskoo ottelumäärän supistumisen tuovan Veikkausliigan peleihin entistä enemmän vauhtia.

Yksi Veikkausliigan ehdottomista tähtipelaajista, SJK:n Mehmet Hetemaj, odottaa jo nyt alkavaa kautta innolla. Luonnollisesti yksi syy on päästä SJK:n kanssa näyttämään, että joukkueen taso on jotain muuta kuin viime kaudella, mutta intoa lisää myös kabinettiuudistukset.

- Nyt on alkamassa todella mielenkiintoinen kausi. Tuli isoja uudistuksia Suomen cupiin ja sarjajärjestelmään. Uudistukset tuovat paljon lisää mielenkiintoa. Jo aikaisemmin jokaisella ottelulla oli merkitystä, mutta nyt sitä on vielä enemmän.

- Olen varma, että uudistusten myötä vauhti ja tempo nousevat otteluissa. Ottelumäärän supistaminen auttaa siihen, että pelaajat ovat tuoreempia peleissä. Suomessa näitä malleja ei ole aiemmin kokeiltu, mutta muualla Euroopassa on. Ja siellä esimerkiksi nämä loppusarjat ovat tuttuja ja ne on hyväksi havaittu, Hetemaj kiittelee.

SJK:n kausi alkaa toden teolla ensi viikolla. "Mehu" Hetemaj korostaa, että uudistusten vuoksi pitää heti olla hereillä.

- Joulukuussa aloitetaan ja tammikuussa on täysi vauhti päällä. Pitää muistaa, että Suomen cup alkaa jo tammikuussa. Nyt vastassa on vain Veikkausliigajoukkueita, joten jo silloin pitää olla kunnossa, Hetemaj muistuttaa.

- Pääsemme ainakin nopeasti näyttämään, että eilisen peleillä ei ole merkitystä – vain huomisen otteluilla, keskikentän tähti viittaa alakanttiin menneeseen viime kauteen.

Viime kaudella SJK jäi sarjassa yhdeksänneksi.

Lisää uutisia