vko.10 // 10.3.2018

Inter murskasi Honka Akatemian ja eteni cupissa jatkoon

Albion Ademi oli hurjalla pelipäällä. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Inter näytti Veikkausliigan ja kakkosen tasoeron lauantaina FC Honka Akatemian vieraana, voittamalla Suomen Cupin lohkovaiheen ottelun murskalukemin 0-7 (0-2).

Inter sai otteluun salama-alun, kun lassi Viholainen sijoitti tarkasti takakulmaan toisella minuutilla. Maalin pohjusti murtavalla syötöllä Mikko Kuningas. Nopean avausmaalin seuraksena pelin tempo vähän laski. Interin hyökkäyspelaaminen yski keskialueella monta kertaa harhasyöttöjen takia.

Lisäosumiin Inter sai luotua paikkoja puolen tunnin molemmin puolin. Pelin 28. minuutilla Timo Furuholm oli yksin läpi, mutta hänen noston torjui kulmaksi Felix Ferahyan. Kolme minuuttia myöhemmin Furuholm keskitti vasemmalta laidalta Joona Järvistölle, jonka ohjaus meni ohi maalin.

Inter tuplasi johtonsa kolme minuuttia ennen taukoa. Maalista vastasi Viholaisen pohjustuksesta Abdoulie Mansally.

Avausjakson tapaan Inter aloitti toisen puoliajan vauhdilla. Honka-puolustus joutui kaatamaan Joona Järvistön rankkarin arvoisesti 47. minuutilla. Tuomitun pilkun laukoi sisään varmasti Timo Furuholm.

Inter ei tyytynyt missään vaiheessa 3-0 johtoon. Tästä piti lopulta huolen vaihdosta 63. minuutilla tullut Albion Ademi, joka teki kaikki loput Inter-maalit.

Ademin show alkoi 73. minuutilla, jolloin hän sijoitti Ivan Sesarin syötön maaliin. Toisen maalinsa Ademi teki niin nikään läpiajosta 79. minuutilla. Illan komein maali nähtiin 82. minuutilla, kun hän jatkoi ulkosyrjällä pallon maalin yläkulmaan Wille Öhmanin tarjoilusta. Illan neljäs maali syntyi tarkalla laukauksella takakulmaan pelikellon näyttäessä 83 minuuttia.

Murskavoitto takasi Interille paikan suoraan Suomen Cupin puolivälieriin, jotka pelataan 29.3.