AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.04 // 26.1.2018

​VPS:lla paljon tuttuja vastassa

​VPS:lla paljon tuttuja vastassa

Kuva: Juha Tamminen

VPS kohtaa tänään FF Jaron Respect Suomen Cupin paikalliskahinassa.

Derbyhenki ei toki ole samalla tavalla loistossaan nyt kuin aikanaan molempien pelattua Veikkausliigassa, mutta mielenkiintoa naapurin kohtaaminen herättää aina.

FF Jarossa on VPS:lle paljon tuttuja pelaajia. Tälle kaudelle joukkue on vaasalaistunut melko runsaasti. Valmentajaksi pestattiin Tomi Kärkkäinen, joka on vienyt mukanaan nuoren, viime kaudella Raidan sopimuspelaajana olleen, mutta VIFK:ssa lainalla pelanneen Samba Sillahin, aikanaan Vepsua edustaneen Ilari Antilan, sekä viime kaudella kaksi maalia mustavalkoisille Veikkausliigassa iskeneen Kim Bölingin.

Viimeisimpänä vaasalaiskiinnityksenä joukkue teki sopimuksen VPS:n kanssa marraskuussa harjoitelleen William Rosenlöfin kanssa. Vastaavasti joukkueessa pelaava Thomas Kula on edustanut urallaan myös Vepsua.

VPS:n päävalmentaja Petri Vuorinen tyrmää, että tämä vaikuttaisi juurikaan valmistautumiseen.

– Tekisi mieli sanoa, ettei kiinnosta pätkääkään, jos olen rehellinen. Oman joukkueen tekeminen kiinnostaa paljon enemmän, Vuorinen täräyttää VPS:n verkkosivuilla.

– Samban kanssa ei ole niin pitkä suhde, mutta hän oli meillä viime vuonna ja pelasi lainalla Vasa IFK:ssa, Ilari Antilaa olen valmentanut aikanaan, kun hän pelasi A-junnuissa ja oli edustuksen mukana ja Kim Böling on pelannut meillä kahdesti ja oli aikanaan jo pallopoikana kun itse pelasin Närpiössä divaria.

– "Kärdelle" totta kai kuuluu paljon kiitosta, sillä hän on yksi syy miksi ylipäätään olen Vaasan Palloseurassa alun alkaen ja edelleen. Hän otti minut mukaan aikanaan 2008 ja siitä asti olen täällä ollut. Totta kai nämä seikat oman mausteensa tietyllä tapaa tuovat, mutta kyllä keskiössä on se, mitä ja miten me itse kentällä suoritamme, Vuorinen painottaa.

VPS kohtaa tänään FF Jaron Fennia Arenalla klo 18:45 alkaen.

Lisää uutisia