AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.04 // 22.1.2018

VPS:n Fradão: "Joukkue on teknisesti ja taktisesti laadukas"

VPS:n Fradão: "Joukkue on teknisesti ja taktisesti laadukas"

Vaasan Palloseura teki sopimuksen joulukuussa fysiikkavalmentaja Carlos Fradãon kanssa. VPS:n tiedotus jututti Fradãota pidemmän kaavan kautta ja tässä siitä pari poimintaa.

Tällä hetkellä meneillään on edustusjoukkueen kokonaiskuvan hahmottaminen. Joukkue testattiin tammikuun alussa ja tuore fysiikkakoutsi on viettänyt paljon aikaa niin testitulosten, kuin aiempien vuosien toimintatapojen analysoinnissa.

– Olemme saaneet joukkueeseen laatua ja määrää tammikuun aikana. Meidän keski-ikämme on keskikenttäpelaajien osalta noin 22 vuotta ja koko joukkueessa siinä 24 vuoden hujakoilla. Meillä on siis nuori joukkue, jossa on nopeita, älykkäitä pelaajia, jotka selvästi haluavat oppia uutta ja tehdä kovasti töitä. Joukkue on teknisesti ja taktisesti laadukas, Fradão toteaa VPS:n sivuilla.

– Meillä on 18-19-vuotiaita pelaajia, joiden kanssa täytyy vielä rakentaa perustaa fysiikkaharjoittelulle. Tällä kaudella heidän kohdallaan on varmasti päätavoite saada ydin kuntoon ja pyrkiä sitten vasta lisäämään voimaharjoittelua merkittävämmin. Täytyy huomioida, että jollain tuossa iässä olevalla pelaajalle ei ole yhtä vankka pohja alla kuin jollain toisella, Fradão huomauttaa.

Koko haastattelu on luettavissa täältä.

Lisää uutisia