AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.04 // 25.1.2018

VPS jatkaa cupia derbyllä – ”Muu kuin voitto ei kelpaa”

VPS jatkaa cupia derbyllä – ”Muu kuin voitto ei kelpaa”

Vaasan Palloseura kohtaa perjantaina Suomen Cupissa Pietarsaaren Jaron. Ottelu alkaa kello 18.45.

VPS:n riveihin joulukuussa liittyneen puolustajan Hindrek Ojamaan mukaan joukkueen ehdoton tavoite on voittaa ottelu.

– Mikään muu kuin voitto ei kelpaa. Yritämme dominoida peliä huomenna niin kuin VPS joukkueena haluaa tehdä. Olemme valmistautuneet hyvin ja alla on hyvä harjoitusviikko, Ojamaa paaluttaa.

Umeå FC -voitto viime viikonlopulta herätti Ojamaassa hyviä tuntemuksia, vaikka vielä työnsarkaa riittää. Pelillisesti muutamiin positiivisiin seikkoihin on kuitenkin hyvä keskittyä ja jatkaa niiden suhteen hyvää suorittamista.

– Onnistuimme muun muassa pitämään vastustajan poissa maalipaikoilta puolustamalla hyvin. Nolla omissa on hyvä suoritus. Loimme vastaavasti itse aika hyvin paikkoja. Jos puolustamme samalla tasolla, niin sen päälle on hyvä rakentaa.

– Pitkässä juoksussa on vielä reippaasti petrattavaa, sillä alla on vasta muutama yhteinen harjoitusviikko, hän lisää.

Tulevasta vastustajasta Ojamaalla ei juurikaan ole tietoa.

– Sen tiedän, että he ovat Ykköstä pelanneet. Siitä huolimatta me emme aio heitä aliarvioida. Pitää pelata paras mahdollinen peli tällä hetkellä.

Se toki on myös tiedossa, että kyseessä on paikalliskamppailu. Jaron ja VPS:n historiaa ei kuitenkaan ole joukkueen kesken juuri ruodittu valmistautuessa.

– Kyllä sitä ottelun alla varmasti vielä teroitetaan, että kyseessä on derby, mutta sitä klassista omaa peliä tässä lähdetään pelaamaan ja pyritään dominoimaan tapahtumia kentällä. Sitä kautta sitten hyvä derbyvoitto, Ojamaa virnisti.

Lisää uutisia