AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.04 // 26.1.2018

VPS ja Lissabonin yliopisto yhteistyöhön

VPS ja Lissabonin yliopisto yhteistyöhön

Vaasan Palloseura ja Lissabonin yliopisto ovat aloittaneet yhteistyön. Tällä kaudella VPS:n valmennuksen apuna on työharjoittelija, nuori brasilialaisvalmentaja Rodrigo Picchioni.

Rodrigo Picchioni, 22, tekee maisterin tutkintoaan Lissabonin yliopistossa ja kyse on nimenomaan maisterivaiheen työharjoittelusta.

– Maisterivaiheen työharjoitteluni on osa Lissabonin yliopiston ja Vaasan Palloseuran välistä yhteistyötä. Koen, että tämä on molemmille osapuolille hedelmällinen yhteistyökuvio. Molemmat saavat uudenlaista perspektiiviä tekemiseen, Picchioni totesi.

Syy, miksi Picchioni itse halusi tulla harjoitteluun nimenomaan Suomeen, koostuu kolmesta isosta syystä.

– Tunnen Ricardon entuudestaan, sillä hän on entinen professorini, itse asiassa yksi suosikkiopettajistani. Opin häneltä kouluaikana paljon ja kun hän ehdotti tänne tulemista, koin sen itselleni erinomaisena tilaisuutena. Ricardo on todella viisas ja hyvä opettaja.

– Toinen syy on se, että halusin ammattilaistasolle, koska se on tavoitteeni. Portugalissa työharjoittelu olisi suurella todennäköisyydellä saattanut kohdistua junioripuolelle.

– Kolmanneksi, olin koulun kautta yhteydessä Jani Sarajärveen ja kuulin häneltä VPS:n mallista toimia. Jo silloin mielenkiintoni heräsi. Täällä ajatellaan niin sanotusti boksin ulkopuolelta niin jalkapallon kuin toimintatapojen osalta. Petri (Vuorinen) on loistava johtaja ja organisoi joukkueen tekemistä hienosti. Tämä on todella hyvä oppimisympäristö minulle.

Picchionin vastuulla on pitkälti analysointi. VPS kuvaa kaikki harjoituksensa ja hän analysoi ja koostaa videoklippejä niistä päivittäiseen käyttöön. Hän myös tekee vastustajan analysoinnin.

– Välillä avustan myös kentällä. Analyysien suhteen näytän välillä klippejä suoraan pelaajillekin, mitä missäkin tilanteessa tehtiin hyvin ja missä on kenties parannettavaa. Teen myös analyysit VPS:n vastustajista. Pääasiassa työni helpottaa Petriä viikkojen alustuksessa ja suunnittelussa, sekä avustaa valmennuksen päätöksentekoa.

Picchioni on Vaasassa vielä ensi viikon, minkä jälkeen hän suorittaa työtään etänä toukokuun loppuun. Sen jälkeen hän saapuu Vaasaan koko loppukaudeksi.

– Olen nyt työnteon ohella tutustumassa seuraan ja kaupunkiin paremmin. Palaan tekemään maisteria Lissaboniin ensi viikon jälkeen ja se kestää toukokuun loppuun. Sieltä käsin pystyn tekemään vastustaja-analyysit koko kevään ajan ja sen jälkeen tulen taas Vaasaan loppukaudeksi.

Lisää uutisia