AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.28 // 14.7.2017

RoPS vahvisti keskikenttäänsä vielä chileläispelaajalla

RoPS vahvisti keskikenttäänsä vielä chileläispelaajalla

Rovaniemen Palloseuran tuorein vahvistus on kolmekymppinen keskikenttämies Chilestä. RoPS ja Pablo "Mota" González ovat solmineet loppukauden mittaisen pelaajasopimuksen. Mukana on optio ensi kaudesta.

RoPS:n päävalmentaja Juha Malinen on ihastunut chileläiseen jalkapalloon. Valmentajalegendat Marcelo Bielsa sekä Jorge Sampaoli loivat "La Rojalle" peli-identiteetin, joka varasti myös RoPS-valmentajan sydämen.

- Varsinkin isoissa kisoissa chileläiseen jalkapalloon kuuluu vauhti, aggressiivisuus ja prässääminen, Malinen kuvailee.

Vauhtia, aggressiivisuutta ja prässäämistä Malinen vaatii myös omalta joukkueeltaan. Merkit ovat, että tähän palapeliin Pablo González olisi juuri oikeanlainen palanen.

Ainakin pelityylin opettaja on ollut maailman tasoa. Kaudella 2007 Marcelo Bielsa valitsi Gonzálezin mukaansa Chilen maajoukkueeseen, mutta loukkaantuminen kesken maajoukkueleirin esti varsinaisen debyytin miesten tasolla.

- Vaikka meillä on nykypäivänä käytössämme InStatin raportit ja videoklipit, niin silti. Jos pelaaja on läpäissyt Bielsan seulan, niin se meriitti kannattaa huomioida, Juha Malinen huomauttaa.

- Kaikkiaan Pablossa oli monia puoltavia seikkoja, joiden ansiosta meidän kannattaa tämä kortti katsoa. Hän on liikkeellä kohtalaisen hyvällä CV:llä.


FC Lahti - RoPS sunnuntaina 16.7. kello 18.30 Lahden stadionilla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia