AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.28 // 15.7.2017

RoPS-sopimuksen solminut Mota tekee uuden aluevaltauksen

RoPS-sopimuksen solminut Mota tekee uuden aluevaltauksen

RoPS:n kanssa sopimuksen solminut chileläinen Pablo "Mota" González nousi siirtouutisen myötä nopeasti koko valtakunnan tietoisuuteen kotimaassaan.

Mota on nyt ensimmäinen chileläinen jalkapalloilija, joka pelaa ammattilaisena Suomessa - ainakaan pääsarjatasolla. Samalla RoPS on myös miehelle itselleen ensimmäinen seura Latinalaisen Amerikan ulkopuolella. Tähän saakka hän on pelannut Chilen lisäksi Meksikon sekä Ecuadorin sarjoissa.

- Olin yksikseni harjoittelemassa, kun uutinen vuosi julki. Puhelin alkoi pirisemään, sain haastattelukutsuja televisioon ja sanomalehtiin. Chilestä päin katsottuna Suomi on todella eksoottinen maa, mies naureskelee.

Nopea googletus, missä sijaitsee Suomi, ja laukut lähtövalmiiksi. Taakse jäivät kaipaamaan kaksi koiraa ja kaksi kilpahevosta. Perheeseen kuuluvat lisäksi sisko ja veli, joista kumpikaan tosin ei harrasta jalkapalloa.

Gonzálezin esitellessä puhelimestaan kuvia kotipuolesta, huomio kiinnittyy myös sitkeästi päässä istuvaan lippalakkiin. Lippalakin teksti Calahua ei ole pelkkä sponsori, vaan yritys, jota González oli yhtenä osakkaana perustamassa.

- Tämä on tuotemerkki, jonka toimme Meksikosta Chileen. Valmistamme kaikenlaisia kookostuotteita. Tuotteitamme saa ostettua verkosta, mutta toimitamme niitä myös suoraan ravintoloille, González kertoo ylpeänä.

González elää silti ainoastaan jalkapallolle. Mies on silmin nähden hyvässä kunnossa. Pituutta on reilut 175 senttiä, mutta kroppa on lihaksikas, jo koko olemus sen mukainen, ettei iskuja pelätä ottaa taikka antaa takaisin.

Nyt kolmikymppinen keskikenttämies on ollut mukana mestaruuksia voittaneissa joukkueissa ja pelannut yli 40000 katsojan edessä Copa Libertadoresin, Etelä-Amerikan Mestarien liigan, otteluissa. Yksi haave on kuitenkin toteuttamatta.

- Eurooppa. Jokaisen eteläamerikkalaisen pelaajan unelmana on Eurooppa, RoPS:n uusi vahvistus paljastaa.

- Toki Veikkausliiga ei ole maanosan suurin sarja, mutta tämä on silti askel Euroopan puolelle, ja mahdollisuus vakiinnuttaa oma asema pelaajana. RoPS:n antama tilaisuus on minulle henkilökohtaisesti iso asia, ja haluan kantaa tämän vastuun kunnialla.

Ensimmäisen kerran RoPS:n matkassa González on jo ensi sunnuntaina RoPS:n pelatessa vieraissa FC Lahtea vastaan. Tuore pelipaitakin on jo haettuna. Pelipaidan selkämyksessä ei kuitenkaan lue Pablo taikka González vaan miehen lempinimi Mota. Monissa Latinalaisen Amerikan maissa puhekielinen sana mota tarkoittaa päihdyttävää hamppukasvia.

- Ei kuitenkaan Chilessä! Chilessä mota tarkoittaa kihartuvaa tukkaa, kikkaraa, Mota naureskelee ja nostaa lippalakkiaan todistaakseen sanansa.


FC Lahti - RoPS sunnuntaina 16.7. kello 18.30 Lahden stadionilla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia