FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.16 // 23.4.2017

JJK:n Abdi HJK-ottelusta: "Haaste on kova, mutta luotto vahva"

JJK:n Abdi HJK-ottelusta: "Haaste on kova, mutta luotto vahva"

Honar Abdilla on Veikkausliigadebyytti jo takana. (Kuva: Juha Tamminen)

JJK:n noustua Veikkausliigaan on jo kahdessa ensimmäisessä ottelussa saatu useita liigadebytantteja.

Yksi näistä on kettukasvatti Honar Abdi, joka teki ensiesiintymisenä Veikkausliigassa oltuaan avauksessa viime lauantaina HIFK:n vieraana. Vuonna 1995 syntynyt Abdi on yksi niistä monista JJK:n omista kasvateista, jotka ovat kasvaneet Ykkösessä vietettyjen vuosien aikana juniorilupauksesta valmiiksi miesten sarjoihin – ja debyytti korkeimmalla sarjatasolla olikin vakuuttava.

- Kyseessä oli kuitenkin mulle vasta ensimmäinen peli Veikkausliigassa, niin odotin siitä vaikeaa – loppujen lopuksi pärjäsin kuitenkin ihan hyvin. Omasta pelistä jäikin hyvä fiilis, mutta pelin lopputulos olisi voinut olla parempikin. Tasapelipiste on tietenkin parempi kuin tappio, mutta voittokin olisi voitu ottaa.

Abdi aloitti ottelun vasemmalla laidalla, mutta vaihtoi tauolla oikealle. Aiemmin nuorukainen on totuttu näkemään lähinnä vasemman laitapuolustajan tontilla, nyt rooli uudemman 3-4-3-muodostelman keskikentällä topparilinjan edessä poikkeaa totutusta – mutta sopii Abdille paremmin.

- Vasemmalla pakkinahan mä eniten olen pelannut, mutta välillä oikeallakin – kummatkin laidat on siis jossain määrin tuttuja. Mietin myös paljon etukäteen pelitilanteita, miten pelaisin ne oikealla verrattuna vasemmalla pelaamiseen ja se helpottaa puolen vaihtamista vaikka sitten kesken ottelunkin.

- Kaiken kaikkiaan tykkään tästä uudesta laitaroolista kyllä tosi paljon, sopii omiin vahvuuksiin paremmin kuin perinteinen laitapakin rooli. Nyt pääse enemmän hyökkäyksiin mukaan ja osallistumaan pelinrakenteluun.

Seuraavaksi vuorossa onkin sunnuntaina odotettu, kauden ensimmäinen kotiottelu. Kotipelit alkavat isolla matsilla, kun Harjulle vieraaksi saapuu HJK maajoukkuemiehineen.

- HJK:lla on jälleen tosi laadukas joukkue ja meiltä vaaditaan kova taistelu, jos meinataan saada pisteitä. Mutta on hienoa päästä pitkästä aikaa Harjulle ja jokainen meistä haluaa näyttää kotiyleisön edessä parastaan.

- Haaste on kova, mutta mulla on vahva luotto meidän joukkueeseen. Kun pysytään yhtenäisinä, taistellaan ja luotetaan omaan peliin, niin uskon, että saadaan hyvä tuloskin.


JJK - HJK sunnuntaina 23.4. kello 17 Harjun stadionilla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia