AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.16 // 22.4.2017

Ennakko: JJK-HJK

Ennakko: JJK-HJK

Keski-Suomessa pelataan kolmen vuoden tauon jälkeen jälleen Veikkausliigaa, kun JJK aloittaa kauden 2017 kotiottelunsa. Kotikausi startataan isolla ottelulla, sillä vieraaksi saapuu HJK.

Kettupaidat pelasivat edelliskierroksella tasapelin, kun kuluvan kauden pistetili avattiin 0-0-tuloksella HIFK:n vieraana. HIFK-ottelussa nähtiin puolustussuuntaan huomattavasti avausottelua jämäkämpi ja yhtenäisempi kettulauma, vaikka luottotoppari Matti Lähitie takalinjoilta puuttuikin.

JJK sai loppua kohti luotua vahvasti painetta isäntiensä päähän ja vaihdosta Veikkausliigadebyyttinsä tehnyt Gaël Etock oli päästä ratkaisemaan ottelun Kettupaitojen hyväksi.

- Se oli suhteellisen tasapainoinen esitys meiltä. Ensimmäisellä puoliajalla oltiin turhan passiivisia ja HIFK pääsi luomaan painetta, mutta toisella oltiin aktiivisempia ja saatiinkin prässäämällä ottelua haltuun. Lopussa oli voittokin lähellä, kun Gaël pääsi tekemään maalin, joka sitten hylättiin paitsiona, päävalmentaja Juha Pasoja kommentoi.

- Se oli meiltä hyvä tasonnosto IFK Mariehamn-pelistä ja näkyi, että ensimmäisestä pelistä oltiin opittu.

HJK on suomifutiksen kestomenestyjä ja tälläkin kaudella koossa on vahva nippu: mukana on niin Hannu Patrosen, Ville Jalaston ja Moshtagh Yaghoubin kaltaisia Suomen paidasta tuttuja pelaajia kuin Atomu Tanakan, Anthony Annanin ja Alfredo Morelosin tapaisia ulkomaalaisvahvistuksia.

- Kyllähän HJK on tälle kaudelle aika selkeä ennakkosuosikki. Hienoa saada kausi kotona käyntiin heti isolla ottelulla!

Viime kaudella HJK jäi loppumetreillä vain niukasti toiseksi IFK Mariehamnin jälkeen ja kevät onkin sujunut odotusten mukaisesti. Suomen cupin alkulohkovaiheessa HJK ei pistemenetyksiä kärsinyt ja ennen viikonlopun otteluita HJK johti Veikkausliigaa. Toistaiseksi vain hallitseva mestari IFK Mariehamn on onnistunut viemään HJK:lta pisteitä tämän kevään virallisissa otteluissa, kun joukkueet tasasivat pisteet edelliskierroksella 1-1-tuloksella. Sitä ennen niin VPS kuin KuPS:kin ovat joutuneet taipumaan HJK:lle liigakohtaamisissa. Kotijoukkue ei lähde kuitenkaan nöyristelemään.

- Meidän kahden edellisen pelin perusteella meillä on mahdollisuudet ottaa kaikki kolme pinnaa, kun vain pelaamme riittävän fiksusti. Meitä odottaa voimakas prässi ja keväinen kenttä tuo peliin omat höysteensä. Nyt pärjää se, joka pelaa tällä nurmella järkevämmin.

HJK:n pelaajista neljä on onnistunut tällä kaudella maalinteossa, kun Fatih Friday Obilor avasi maalitilinsä Maarianhaminassa. Nigerialaisen lisäksi maalinteossa ovat onnistuneet Atom, Akseli Pelvas sekä Morelos, joista kukin on viimeistellyt jo kaksi täysosumaa.

Klubin hyökkäyskalusto joutuu sunnuntaina jälleen isoon testiin. Kauden ensimmäisissä ottelussa VPS:aa ja KuPS:aa vastaan vastustajan verkko heilui yhteensä seitsemän kertaa, mutta IFK Mariehamn onnistui tyrehdyttämään helsinkiläisten hyökkäykset. Varsinkin Klubin laitapelaaminen oli ensimmäisiin peleihin verrattuna tukkoista.

HJK:n Obilorin ja Hannu Patrosen johtama puolustus on toiminut myös mallikkaasti. Klubin kauden alussa alkanut nollaputki katkesi vasta kolmannessa ottelussa, kun Brian Span onnistui maalinteossa. Nollaputkelle kertyi pituutta lopulta 254 minuuttia.


JJK - HJK sunnuntaina 23.4. kello 17 Harjun stadionilla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: JJK:n verkkosivut, HJK:n verkkosivut
Lisää uutisia