AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
IFK Mariehamn
4-4-2

12

(1-1)

Yleisöä 1509

KuPS
4-3-3
vko.43 // 26.10.2018

Ennakko: IFK Mariehamn-KuPS

Ennakko: IFK Mariehamn-KuPS

IFK Mariehamn isännöi lauantaina KuPS:aa Wiklöf Holding Arenalla. Päätöskierroksen ottelussa molemmilla on isot panokset.

KuPS-joukkue lähti matkustamaan jo torstaina kohti Turkua, josta matka jatkuu perjantaina eteenpäin Ahvenanmaalle. Joukkue vetää pelipaikkakunnalla viimeistelyharjoitukset ollakseen terävässä iskussa lauantain pelissä, jossa on panoksena pronssimitali ja himoittu paikka eurokentille kesäksi 2019.

Lauantainen ratkaisuottelu on herättänyt suurta ennakkokiinnostusta ja saarelle on saapumassa iso joukko keltamustan kannattajia. Osa heistä saapuu perille lauantaina lentokoneella. Luvassa on huikea jännitysnäytelmä värikkään sarjakauden loppuhuipennukseksi ja kuopiolaiset haluavat päättää menestyksekkään liigakautensa voitokkaissa tunnelmissa.

IFK:n ja KuPS:n väliset Veikkausliigapelit ovat aina olleet fyysisesti kovia voimainkoitoksia. Maarianhaminasta ei ole koskaan helppoa saavuttaa sarjapisteitä ja erittäin vaativa peli on jälleen kerran edessä. Mitalia janoava KuPS-joukkue on valmis tekemään kaikkensa voiton eteen. Viimeisessä ottelussa laitetaan kaikki mahdolliset voimavarat peliin, eikä mitään ei enää säästellä: joukkue haluaa saarelta voiton, mitalin ja europaikan.

- IFK on kotonaan parhaimmillaan ja he ovat kääntäneet omaa kurssiaan. Aika vaikea peli tulee. Olot ovat tutut ja me olemme tällä kaudella kerran käyneet siellä ja saaneet hyvän tuloksen. Me tiedämme miten siellä pitää pelata, pelaaminen on aina taistelupeliä tietyllä lailla, KuPS-valmentaja Jani Honkavaara muistuttaa.

KuPS-joukkue pelaa jälleen erittäin vahvaa syksyä ja pitkään kestänyttä noususuuntaa halutaan jatkaa myös kauden viimeisessä liigapelissä. Viime viikon TPS-ottelussa onnistuttiin tekemään riittävä tasonnosto ja joukkue nousi takaa-ajoasemasta voittoon ja tiukasti mitalinsyrjään kiinni.

- Meiltä vaaditaan hyvää kontrolloitua peliesitystä Maarianhaminassa. TPS-pelissä me emme olleet ihan parhaimmillamme. Hyökkäyspelaaminen oli vähän levotonta, pelaamiseen olisi tarvittu parempaa kontrollia. Me hyökkäsimme vähän liiankin nopeasti ja innokkaasti. Toisella puoliajalla me hyökkäsimme paremmin ja se ratkaisi pelin. Riittävä parannus saatiin toisella puoliajalla ja takaa noustiin taas voittoon. Se osoittaa, että meillä on selkärankaa ja itseluottamusta, joilla me pystymme kääntämään vaikeat pelit voitoiksi, päävalmentaja korostaa.


IFK Mariehamn-KuPS Wiklöf Holding Arenalla lauantaina 27.10. klo 15.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.