AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
SJK
4-3-3

01

(0-0)

Yleisöä 1694

PS Kemi
4-5-1
vko.14 // 7.4.2018

​PS Kemi ryösti pisteet Seinäjoelta (SJK-PS Kemi 0-1)

​PS Kemi ryösti pisteet Seinäjoelta (SJK-PS Kemi 0-1)

PS Kemi yllätti SJK:n tämän kotipesässä OmaSp Stadionilla ja anasti sarjapisteet mukaansa voittolukemin 1-0 (0-0).

PS Kemi hallitsi ottelun ensimmäistä varttia, mutta sen jälkeen ote siirtyi enemmän ja enemmän SJK:lle. PS Kemi sai heti ottelun alussa hyvästä paikasta vapaapotkun. Keaton Isaksson keskitti ja Victor Shevchenko puski hyvästä paikasta yli maalin. SJK:n ensimmäinen huippupaikka tuli pelin neljännellä minuutilla. Reuben Ayarnan pitkän syöttö tavoitti Aristote Mboman, joka rynnisti Kemin puolustajilta karkuun, ja pääsi vastakkain Oskari Forsmanin kanssa, mutta Forsman esitti hienon jalkatorjunnan.

21. minuutilla Aristote Mboma nousi oikealta laidalta boksiin ja keskitti maalille Maximo Toloselle, joka ei aivan saanut ohjattua palloa maaliin, ja uran ensimmäinen liigamaali jäi vielä tulevaisuuteen.

Puolen tunnin pelin kohdilla SJK painetta Kemin päätyyn. Ville Tikkasellekin aukesi paikka tehdä uran ensimmäinen liigamaali, mutta nuorukainen ei osunut kunnolla palloon. Tilanne jatkui ja Aristote Mbomaa rikottiin aivan boksin rajalle. Jordan Mustoe laukoi vaparin yli maalin.

Toisen puoliajan alussa SJK:n Emile Paul Tendeng laukoi pienestä kulmasta ja Oskari Forsman torjui pallon eteensä. Aristote Mboma ei päässyt jatkopalloon, ja Kemin puolustus pääsi purkamaan.

54. minuutilla Anders Bååth keskitti oikealta laidalta ja Jarkko Hurme pääsi yrittämään maalintekoa, mutta pallo viuhui yli maalin.

Ensimmäisen liigapelinsä pelannut Ville Tikkanen kuului SJK:n parhaimmistoon, eikä todellakaan ollut kentällä vain selviytymässä. Myös hänen vierellään pelannut Marc Vales esiintyi edukseen, ja andorralaisen pelaaminen oli huomattavasti viime kautta varmempaa.

Tendeng pääsi laukomaan 75. minuutilla Jordan Mustoen syötöstä, mutta hänen kutinsa jäi vaisuksi ja meni myös ohi maalin. SJK:n ilta synkkeni hetkeä myöhemmin. PS Kemi sai vapaapotkun oikealta laidalta. SJK ei saanut siivottua Keaton Isakssonin vapaapotkua, vaan pallo tuli vapaaseen paikkaan Julian Guevaralle, joka laukoi pallon varmasti maaliin.

Ottelun loppuhetkillä SJK:lla oli monta tasoituspaikkaa. Vahid Hambon tyylikäs pusku osui tolppaan, ja jatkotilanteessa Maximo Tolonen pääsi laukomaan, mutta veto meni päin Hamboa. Pari minuuttia myöhemmin Hambo pelasi hyvin yhteen Tendengin kanssa ja pystyi ohittamaan Forsmanin, mutta kemiläisten puolustus ehti hätiin, eikä jatkotilannekaan tuottanut tulosta.

Jesse Sarajärvi pääsi laukomaan boksissa Jordan Mustoen keskityksestä, mutta veto meni yli maalin. Vielä lisäajallakin SJK loi paikkoja. Jesse Sarajärvi syötti ja Johannes Laaksonen pääsi laukomaan hyvästä paikasta, mutta Oskari Forsman venyi ilmiömäisesti pallon eteen.


SJK kohtaa seuraavaksi TPS:n. TPS-SJK sunnuntaina 15.4. klo 15.00 Valkeakosken Tehtaan kentällä. PS Kemi-FC Inter sunnuntaina 15.4. klo 15.00 Rovaniemen Keskuskentällä. Otteluita voi seurata suorina lähetyksinä Ruudusta.