AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.14 // 7.4.2018

​PS Kemissä panostettu joukkuepuolustukseen – Se todellakin kannatti

​PS Kemissä panostettu joukkuepuolustukseen – Se todellakin kannatti

Kuva: Juha Tamminen

PS Kemissä on tehty preseasonilla töitä joukkuepuolustamisen eteen ja kemiläiset hakivat heti Veikkausliigan avauskierroksella 1-0-voiton Seinäjoelta.

PS Kemin voitto oli koko joukkueen tiiviin ja periksiantamattoman pelaamisen tulosta.

– Voiton takana on monta tekijää, joista keskeisin on se, että puolustuslinja toimi hyvin. Jos omiin ei mene yhtään, niin puolustuksen voi sanoa onnistuneen. Tietysti Oskun pari gamesaveria ottelun lopussa olivat myös tärkeitä, arvioi PS Kemin valmentaja Jari Åhman vierasvoittoon johtaneita tekijöitä.

Oskari Forsmanin ohella "Ootsi" ei halunut nostaa muita pelaajia framille, vaan korosti koko joukkueen panosta. Valmentajan mieleen oli varsinkin ensimmäisellä jaksolla hyvin toiminut prässäys.

– Kokonaisuudessaan tasapainoinen esitys, koko joukkue pelasi kiitettävällä tasolla. Tämä oli paras mahdollinen aloitus tälle kaudelle. Seinäjoki on vaikea paikka pelata, eikä sieltä ole kenenkään ole helppo ottaa kolmea pistettä. Täytyy olla todella tyytyväinen, Åhman myhäili.

Åhmanin mukaan joukkueen pukukopin fiilis pelin jälkeen oli huipussaan.

– Kuten jo ennakkoon sanoimme, tiesimme kuinka hyvin olemme treenanneet, joten luottoa onnistumiseemme oli. Ensimmäiset pelit ovat toisaalta vaikeita, koska vastustajan kuntoa ja tilannetta ei täysin tiedä. Siinä mielessä ensimmäiset pelit ovat vähän arpapeliä. Mutta hyvä näin. Kolmen pisteen kanssa on mukava matkustaa takaisin Kemiin.


PS Kemi-FC Inter sunnuntaina 15.4. klo 15.00 Rovaniemen Keskuskentällä. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia