AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.14 // 6.4.2018

​PS Kemillä meni koko pelaajapakka uusiksi: "Hyvä joukkuehenki vie meidät pitkälle"

​PS Kemillä meni koko pelaajapakka uusiksi: "Hyvä joukkuehenki vie meidät pitkälle"

Kuva: Juha Tamminen

PS Kemin pelaajaryhmässä on nähty parin viime vuoden aikana vilkasta liikehdintää.

Julian Guevara on yksi niitä harvoja pelaajia, joka jatkoi PS Kemissä viime kauden jälkeen.

- Aina on joukkue rakennettu melkein nollista ja vaihtuvuutta on ollut 70-80 prosenttia joukkueesta. Siinä kestää oma aikansa oppia tuntemaan toisemme kentällä ja kentän ulkopuolella, Guevara toteaa.

Kaudelle 2018 koottu joukkue tuntuu kuitenkin kolumbialaispelurista hyvälle.

- Meillä on hyvä joukkuehenki, se tulee auttamaan meitä paljon. Viemme sen hyvän hengen kentälle. Toisien auttaminen, tukeminen ja tiimihenki tuovat hyviä asioita.

- Sopiva sekoitus nuoria lahjakkaita pelaajia ja kokeneita kavereita. Nuoret tuovat raikasta energiaa, kokeneet tuovat tempoa ja tietoa miten pelata joukkueena ja miten toimia kovissa paikoissa. Hyvä sekoitus. Luotan siihen mitä teemme, systeemiimme ja luotseihin, Guevara toteaa.

Vaikka joukkue on uudistunut suuresti, PS Kemin pelitapa pysyy suurin piirtein samana.

- Meillä on oma identiteetti, miten pelata jalkapalloa. Valmentaja tykkää pelata syöttöpeliä. Tälle kaudelle ollaan kehitetty sitä, miten puolustetaan joukkueena. Haluamme pitää palloa ja rakentaa peliä maalivahdilta kärjille saakka, Guevara kuvailee.

Guevara ja PS Kemi aloittavat kautensa Seinäjoella. SJK - PS Kemi lauantaina 7.4. kello 17.00 Seinäjoen OmaSp Stadionilla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia