4-4-2
vko.22 // 3.6.2017

Källman laukoi voiton FC Interille (SJK-FC Inter 0-3)

FC Inter haki lauantaina vieraspisteet Seinäjoelta, kun SJK kaatui 2-0.

FC Inter kukisti SJK:n lauantaina Seinäjoella lukemin 3-0 (1-0). Vierasjoukkueen sankari oli hyökkääjä Benjamin Källman, joka viimeisteli ottelun kaksi avausosumaa. Viimeisen maalin teki iski pelin loppuhetkillä Macoumba Kandji.

SJK:n Matti Klinga sai 15. minuutilla pallon boksiin. Klinga pelasi tyylikkäällä vartaloharhautuksella oikean jalkansa vapaaksi, mutta lopulta Interin puolustus pystyi blokkaamaan laukauksen. Inter sai pian tämän jälkeen kulmapotkun, joka jäi vaarallisesti pyörimään maalin edustalle, mutta SJK:n puolustus selvitti tilanteen.

Inter meni johtoon 22. minuutilla rajaheiton jälkeen. Petros Kanakoudis heitti pallon päätyrajalle Lucas Garcialle, joka jatkoi vielä maalin eteen Benjamin Källmanille. Källman pääsi kääntymään ja laukoi pallon maaliin.

SJK:kin sai pallon kertaalleen maaliin ensimmäisellä puoliajalla. Billy Ions laukoi pallon maaliin kulmapotkun jälkitilanteesta, mutta tilannetta edelsi paitsio. Ensimmäisen puoliajan lopulla Marc Vales puski kulmapotkun takatolpalle, mutta Petro Kanakoudis pääsi palloon ennen Diego Bardancaa.

Toinen puoliaika alkoi synkästi, kun Benjamin Källman karkasi läpiajoon Timo Furuholmin syötöstä. 18-vuotias Källman iski jo ottelun toisen maalinsa. Pari minuuttia myöhemmin Timo Furuholmilla oli hyvä paikka viedä Inter jo kolmen maalin karkumatkalla, mutta Mihkel Aksalu esitti komean torjunnan.

Parikymmentä minuuttia ennen loppua SJK sai vihdoin hyvän vetopaikan, mutta Billy Ionsin kuti jäi heppoiseksi. Vartti ennen loppua Elias Ahde pääsi puskemaan kulmapotkusta, mutta Henrik Moisander pystyi kuin pystyikin torjumaan. SJK ei löytänyt etenemismahdollisuuksia keskikaistalta ja lähes kaikki hyökkäykset pelattiin laitojen kautta. Keskitykset olivat kuitenkin jatkuvasti heikkoja, eikä Interin puolustuksella ollut ongelmia.

Lisää jääkylmää vettä SJK:n niskaan satoi vielä lisäajalla. Macoumba Kandji laukoi pienestä kulmasta ja pallo kimposi epäonnisesti Mehmet Hetemaj'n kautta maaliin.

HIFK-SJK Telia 5G Areenalla keskiviikkona 14.6. kello 18.30 ja RoPS-FC Inter Rovaniemen keskuskentällä lauantaina 17.6. kello 15. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.