AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
SJK
5-4-1

01

(0-1)

Yleisöä 1956

RoPS
5-4-1
vko.22 // 6.6.2015

​Ennakko: SJK-RoPS

​Ennakko: SJK-RoPS

SJK saa RoPSin vieraakseen. (Kuva: Juha Tamminen)

Sarjataulukon kakkonen SJK saa toisessa perättäisessä ottelussa vastaansa sarjataulukon senhetkisen kolmosen, kun RoPS saapuu Seinäjoelle sunnuntaina.

Ottelu aloittaa molempien joukkueiden kohdalla myös Veikkausliigan toisen kierroksen. RoPS vieraili Seinäjoella jo aiemmin tänä keväänä ja tuolloin SJK voitti niukasti 1-0 luvuin. Pitkään näytti että ottelussa jaetaan pisteet maalittomalla tasapelillä, mutta kymmenisen minuuttia ennen loppua Jussi Vasara päästi maalillaan isännät piinasta. SIlloin pelattiin Jouppilanvuoren tekonurmella, nyt kohdataan Keskuskentällä.

Joukkueet kohtasivat myös talvella Liigacupin pudotuspelivaiheessa ja tuolloin RoPS nappasi rangaistuspotkukilpailussa voiton, varsinaisen peliajan päätyttyä 2-2.

RoPS on vahvassa vedossa. Se on voittanut seitsemän ottelua viimeisestä kahdeksasta ja alkukauden takeltelun jälkeen se on noussut sarjassa jo mukaan mitalitaistoon. Eroa SJK:lla ja RoPS:lla on vain kaksi pistettä.

- RoPS on kovassa iskussa juuri nyt ja siitä tulee tiukka kamppailu. Kovia otteluita haluamme pelatakin, sillä ne kehittävät joukkuettamme ja vievät meitä eteenpäin prosessissamme.

- Meillä oli hyvätasoinen ottelu keskiviikkona Maarianhaminassa ja olemme hyvässä vireessä. Hienoa nähdä myös miten meidän hyökkääjät pelasivat keskiviikkona. He olivat kokoajan vaarallisia ja tekivät myös maaleja, kommentoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

RoPS-valmentaja Juha Malisen mukaan on hienoa päästä isoon otteluun SJK:ta vastaan.

- SJK ja HJK ovat Suomessa joukkueita, joita kunnioitetaan. On kiva kun nyt pääsemme haistelemaan liigan kärkikamppailutunnelmaa SJK:A vastaan. Olemme virittäytyneet hyvin otteluun ja suurella innolla lähdemme haastamaan SJK:n, RoPS-luotsi toteaa.

Loukkaantuneena SJK:lla on enää Marco Matrone. Nuori Jesse Sarajärvi on jo päässyt takaisin pelikuntoon, mutta saa vielä ottaa rauhassa viikon verran.

- Haluamme antaa Jesselle aikaa palautua täyteen kuntoon loukkaantumisen jälkeen. Yksi kunnon treeniviikko alle ennen pelejä, kommentoi Valakari.

Korkeista odotuksista huolimatta Malinen kuitenkin joukkoineen tuntee hienoista epävarmuutta , sillä pienet vaivat haittaavat kovin montaa RoPS-joukkueen avauskokoonpanon pelaajaa.

- Kokko, Mäkitalo, Okkonen, Pirinen ja maalivahtimme Ricardo ovat kaikki hienoisia kysymysmerkkejä huomista ajatellen. Siksipä meidän joukkoon liittyy tänään Vaasassa kakkosen ottelussa pelanneen FC Santa Clausin riveissä mukana olleita miehiä, Malinen kertoo.


SJK - RoPS Seinäjoen Keskuskentällä sunnuntaina 7.6. kello 14.00. Ottelu on mukana Yle TV2:n Futiskierroksessa. Koko ottelun voit katsoa IS Extrassa, johon pääset tämän linkin kautta.