RoPS
5-4-1
vko.22 // 7.6.2015

RoPS jatkaa hurjaa menoa (SJK-RoPS 0-1)

Rovaniemen Palloseura nousi toiseksi Veikkausliigassa kaatamalla kierroksen kärkiottelussa SJK:n Seinäjoella 1-0. Maalin teki upealla laukauksella Mika Mäkitalo.

Seinäjoen pieni kenttä palveli vierasjoukkue Rovaniemen Palloseuran pelisuunnitelmaa täydellisesti ja se onnistui nappaamaan voiton kärkipään kamppailussa. RoPS puolusti ja prässäsi valtavalla asenteella koko ensimmäisen puoliajan ja tässä sitä helpotti pelin alun kulmatilanteesta tullut johtomaali, sekä kova myötätuuli. Toisella puoliajalla RoPS väsyi ja SJK sai luotua ennemmän tilanteita, mutta tänään SJK:lla ei ollut edes onni puolellaan ja joukkue myös sortui paikkojen tuhlailuun.

RoPS sai ottelun alussa lukuisia erikoistilanteita ja kahdeksannella minuutilla kulmapotku tuotti tulosta. Moshtagh Yaghoubi antoi kulmapotkun ja Cedric Gogoua voitti pääpallon. Pallo tuli kuitenkin boksin rajalle Mika Mäkitalolle, joka laukoi sen komeasti maaliin. 23. minuutilla Johannes Laaksonen laukoi hyvän vedon kaukaa, mutta pallo meni puoli metriä yli maalin. SJK:n tasoitus oli lähellä 44. minuutilla. Mehmet Hetemaj antoi läpisyötön boksiin Johannes Laaksoselle, joka yritti vielä kääntää keskelle Tucolle. Syöttö jäi kuitenkin hiukan taakse, eikä toisesta aallosta tullut Pavle Milosavljevickaan aivan ehtinyt palloon.

52. minuutilla Juha Piriselle avautui Mika Mäkitalon syötönkatkon ansiosta erinomainen maalipaikka, mutta Mihkel Aksalu torjui. Kymmenisen minuuttia tämän jälkeen Toni Lehtinen keskitti oikealta laidalta maalin eteen Tucolle, jonka jatko meni kuitenkin sivuverkkoon. 71. minuutilla Bahrudin Atajic antoi hyvän vapaapotkun ja Tuco pääsi puskemaan hyvästä paikasta, mutta vaikeasta asennosta lähtenyt pusku meni ohi maalin.

Ei mitään pois kuitenkaan vierailijalta, sillä RoPS pelasi vahvuuksillaan erinomaisen ottelun ja ansaitsi voittonsa. Se oli myös joukkueen kahdeksas viimeisen yhdeksän pelin aikana ja sen myötä RoPS nousi pisteellä SJK:n ohi sarjataulukossa. SJK tippui kolmanneksi.