Yleisöä 1727

4-6-1
vko.37 // 20.9.2015

Ilves taas viime hetken voittoon (KuPS-Ilves 1-2)

Ilves nappasi jälleen loppuhetkillä täyden pistepotin, kun se voitti KuPS:n vieraissa 2-1 (1-0). Samalla Ilveksen sarjapaikka alkaa varmistua.

Kotijoukkue rakensi ensimmäisen tilanteensa sirurajaheittotilanteesta: Tristan Bowen pääsi etenemään ja keskitti pallon kohti Ilves-maalia, puolustaja pääsi katkaisemaan vaarapallon kulmapotkuksi (8 min).

Puolustaja Toni Markic keskitti omalta puolustusalueelta ylös kohti Miikka Iloa, joka voitti pallon pudottaen sen Ilmari Niskaselle. Tämän veto meni yli ja ohi Ilves-maalin (12 min).

Ilves iski johtomaalin ottelun ensimmäisestä tilanteestaan: Emenike Mbachu keskitti kulmapotkun KuPS-maalin etutolpalle, jonne noussut puolustaja Heikki Aho pisti päätä väliin ja pääsi puskemaan pallon sisään pienestä raosta: 0-1 (16 min).

Kuopiolaiset joutuivat yllätyksekseen takaa-ajajaksi. KuPS:n hyökkääminen oli ensi jaksolla liian hidasta ja ponnetonta ja Ilves-pelaajat ehtivät ajoissa ryhmittyä hyviin puolustusasemiin. Kotijoukkueen Patrick Poutiainen pääsi tykittämään lujaa vastapalloon, kova veto kimpoili kulmapotkuksi (29 min). Tauolle mentiin Ilveksen johdossa.

KuPS vaihtoi kärkipelaaja Irakli Sirbiladzen kentälle toiselle jaksolle. Toinen jakso eteni pitkään tasaisissa merkeissä, Ilves ei paljoa hyökännyt ja kotijoukkueenkin vaaratilanteet olivat kovin vähissä. Sähinää nähtiin 74 minuutin kohdalla, jolloin Ilo laukoi vasurillaan tulisesti kohti Ilves-maalia ja veskari Mika Hilander joutui venymään tosissaan pystyäkseen torjumaan kovan vedon kulmapotkuksi.

KuPS onnistui lopulta takaa-ajossaan ja iski komean tasoitusmaalin. Laitapuolustaja Tuomas Rannankari lähetti sivurajalta nappikeskityksen ja keskikenttäpelaaja Urho Nissilä pääsi puskemaan tämän kauden toisen liigamaalinsa: 1-1. Nissilän osuma räjäytti riemun kattoon Savon Sanomat Areenalla.

Kuopiolaiset pääsivät kiinni arvokkaaseen sarjapisteeseen, mutta haaveet romahtivat lopussa karulla tavalla. Puolustaja Hamed Coulibaly sai illan toisen varoituksensa joutuen poistumaan kentältä punaisen kortin saattelemana. Ilves sai lisäajalla kulmapotkun, josta ratkaiseva 1-2-voittomaali tuli. Osuma merkittiin hyökkääjä Jonne Hjelmin nimiin. Riemastuttava voitto Ilvekselle ja synkkä sunnuntai-ilta KuPSille.