AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.38 // 22.9.2015

​KuPS:n Coulibalyn pelikielto poistettu

​KuPS:n Coulibalyn pelikielto poistettu

Hamed Coulibalyn pelikielto on kumottu. (Kuva: Juha Tamminen)

Suomen Palloliitto on tiistaina 22.9. käsitellyt KuPS:n anomusta pelaajansa Hamed Coulibalyn pelikieltoon liittyen.

ASIA

KuPS:n anomus pelaajansa Hamed Coulibaly pelikiellon poistamiseksi.

TAUSTAA

Coulibaly sai 20.9. pelatussa Veikkausliigaottelussa KuPS – Ilves kaksi varoitusta, joiden seurauksena hänet poistettiin kentältä.

KuPS on anonut, että Palloliitto poistaa Coulibalyn kentältäpoiston aiheuttaman yhden ottelun pelikiellon Varoitukset ja kentältäpoistot – säännöstön K-kohdan mukaan.

PÄÄTÖS

Hamed Coulibalyn kentältäpoiston aiheuttama yhden ottelun pelikielto poistetaan.

PERUSTELUT

Varoitukset ja kentältäpoistot – säännöstön K-kohdan mukaan kentältäpoiston aiheuttama pelikielto voidaan poistaa, mikäli videokuvan tai muun materiaalin perusteella on täysin varmaa, että kyseinen pelaaja ei ole syyllistynyt sellaiseen tekoon, josta voidaan antaa punainen tai keltainen kortti.

Kyseessä olevassa tapauksessa on jälkeenpäin tutkittu videolta molempia varoituksen aiheuttaneita tilanteita. Näiden perusteella katsotaan täysin varmaksi, että Coulibaly ei tehnyt noissa tilanteissa mitään rikettä, joten hänelle ei olisi pitänyt antaa kummastakaan tilanteesta varoitusta. Ottelun erotuomari on myös katsonut jälkeenpäin tilanteet ja on sitä mieltä, että varoitukset olivat aiheettomia.

Edellä mainitun johdosta katsotaan, että pelikiellon poistamiseksi on säännön mukaiset perusteet.

[SPL:n tiedote]


FF Jaro - KuPS Pietarsaaren Keskuskentällä keskiviikkona 23.9. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa, johon pääset tämän linkin kautta.

Lisää uutisia