AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.37 // 20.9.2015

​Ilves vietti iloisia voitonjuhlia Kuopiossa

​Ilves vietti iloisia voitonjuhlia Kuopiossa

"Keke" oli Ilves-esitykseen tyytyväinen. (Kuva: Juha Tamminen)

Liiganousija Ilves jatkoi väkevää syksyään sunnuntaina Kuopiossa. Ilves kukisti Kuopion Palloseuran kolmannen kerran tämän kauden Veikkausliigassa, voittolukemat olivat nyt 1-2 tamperelaisten eduksi.

KuPS hyökkäsi tappioasemassa voimakkaasti ja onnistuikin nousemaan tasoihin 83 peliminuutin kohdalla. Ilves sanoi kuitenkin viimeisen sanan iskemällä voitto-osuman kulmapotkutilanteesta ja liiganousijan pukukopissa raikuivat iloisen riehakkaat voitonlaulut pelin jälkeen.

Joukkueet kohtasivat viimeksi torstaina Tammelassa, joten molemmat osapuolet tuntevat tarkasti toistensa pelilliset ominaisuudet.

- Tämä peli oli aika samankaltainen kuin viime torstaina: puolustuksen kautta pitää mennä. Pelialusta on tuttu KuPS:lle. Me pakotettiin KuPS pitkiin palloihin ja panostettiin niiden jälkeisiin kakkospallotilanteisiin. Se onnistui hyvin, Ilves-valmentaja Keith Armstrong iloitsi voitokkaan ottelun jälkeen.

Armstrongin mielestä Ilves-joukkue on pelannut syksyn peleissä sitkeällä asenteella ja pelaajien sitkeys tuli valmentajan mielestä jälleen esiin oikealla tavalla.

- 90 minuuttia pitää puolustaa ahkerasti ja jos paikkoja saa, ne hyödynnetään. Pallollisessa pelissä KuPS on vaikea vastustaja, KuPS on fyysinen joukkue, pelaajat ovat hyviä ja joukkueella on hyvä valmentaja. Pelissä on tietenkin tarkoituksena tehdä maaleja, resurssimme ovat kuitenkin rajalliset. Siihen nähden me olemme pelanneet hyvin viime aikoina, valmentaja kiitteli voitokasta miehistöään.

Hieno vierasvoitto nosti joukkueen jo 7. sijalle sarjataulukossa.

- Meillä on joukkueessa hyvä henki ja hyviä pelaajatyyppejä, kuten puolustaja Heikki Aho, maalivahti Mika Hilander ja puolustaja Antti Hynynen. Hyvä henki näkyy kentällä ja se vie meitä pitkälle hyviin tuloksiin, Armstrong muistutti.

Lisää uutisia