AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.24 // 12.6.2024

”Vihdoin saaneet kurssiaan käännettyä” - Onko FC Inter löytänyt avaimet lukkoon?

”Vihdoin saaneet kurssiaan käännettyä” - Onko FC Inter löytänyt avaimet lukkoon?

Inter on saanut tililleen kaksi peräkkäistä voittoa. (Kuva: Tara Jaakkola)

FC Inter isännöi keskiviikkona Veikkausliigassa Ilvestä kahden peräkkäisen voiton siivittämänä. Ruudun asiantuntija Tuija Hyyrysen mukaan Interin henkinen lukko on hiljalleen avautumassa.

Inter juhli kauden alla Liigacupin voittoa ja joukkuetta povattiin yleisesti kärkitaisteluun mukaan, mutta Turun sinimustien kausi on ollut vaikea. Kahdella voitollaan Inter on noussut yhdeksänneksi ja on seitsemän pistettä viidentenä olevaa Ilvestä perässä.

- Interillä on ollut tähän mennessä aika shokkikausi ja nyt he ovat vihdoin saaneet kurssiaan käännettyä. Tässä heillä on hyvä mahdollisuus jatkaa, mutta Ilves on kova vastustaja sekä ennakkosuosikki otteluun. Tämä on tärkeä peli molemmille myös siinä mielessä, että Ilveksen pitää voittaa, jos haluavat pysyä mestaruustaistelussa ja Inter tarvitsee voittoa noustakseen kuuden sakkiin, Hyyrynen kertaa ottelun lähtökohtia.

Interin alkukausi oli yhtä tervanjuontia, kun hyökkäyspäässä maalinteko oli tuskaa ja puolustuspään virheet maksoivat kalliisti. Hyyrysen mukaan Inter ei ole kuitenkaan tehnyt isompia muutoksia pelitaktiikkaansa.

- Inter on alkukauden aikana pystynyt luomaan tilanteita, mutta he ovat huutaneet todella tehokasta hyökkääjää, joka pistäisi pallot maaliin. Lisäksi puolustuksessa on tullut virheitä, joista vastustajat ovat rangaisseet. Pelillisesti he eivät ole tehneet suuria muutoksia, vaan enemmän nämä vaikuttavat olevan kiinni henkisestä puolesta. Parin voiton myötä pahin henkinen tuska on ehkä helpottanut.

Hyyrysellä on takanaan pitkä ja menestyksekäs pelaajaura, jolloin hän kohtasi myös vaikeita hetkiä. Hyyrysen kokemuksen perusteella asioista puhuminen saattaa avata ruostuneimmatkin lukot.

- Kun tulee sellaisia vaikeampia hetkiä kauden aikana, niin kyllä ne ovat tosi raskaita. Varsinkin jos tappiota tulee enemmän putkeen, niin on aika vaikea kammeta sitä positiivista energiaa aina seuraavan päivän treeneihin. Se voi tehdä lukon joukkueeseen eikä energialataus ole niin korkealla kuin sen pitäisi.

- Itselleni oli tärkeää, että joko valmennusjohdon tai sitten ihan vain pelaajien kesken puhdistettiin ilmaa. Jos oli huonoja tuloksia, varsinkin jos odotukset olivat korkealla, niin siellä taustalla oli paljon pettymystä, ja oli mielestäni tärkeä käsitellä niitä tunteita eikä vain lakaista niitä maton alle. Ikään kuin räjäyttää se tilanne auki. Se oli yksi tapa, jonka huomasin auttaneen oman pelaajaurani aikana.

Ennen kahta peräkkäistä voittoa Interin kapteeni Juuso Hämäläinen murtui Ruudun ottelun jälkeisessä haastattelussa. Hyyrysen mukaan sellainen hetki saattaa tuoda joukkuetta lähemmäs toisiaan.

- Inter ui silloin syvissä vesissä ja monet varmasti näkivät Hämäläisen reaktion kapteenin heikkoutena, mutta sen voi nähdä myös vahvuutena, että on noin rehellinen. Itse näkisin sen enemmän pelaajan vahvuutena näyttää tunteensa ja varmasti se vaikutti myös joukkueeseen, Hyyrynen pohdiskelee.

FC Inter - Ilves Veritas Stadionilla keskiviikkona 12.6. kello 18.00. Studion valot syttyvät kello 17.15 ja Hyyrysen lisäksi studiossa ottelua on analysoimassa Mika Hilander sekä studioisäntä Tero Karhu.

Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia