AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.24 // 12.6.2024

Keskiviikkona kovia koitoksia – Marko Rajamäen vinkit kamppailuihin

Keskiviikkona kovia koitoksia – Marko Rajamäen vinkit kamppailuihin

FC Inter ja Ilves iskevät yhteen Ruudun studio-ottelussa. (Kuva: Veikkausliiga)

Veikkausliigassa pelataan keskiviikkona täysi kierros ja luvassa on taas usea hyvin mielenkiintoinen peli, joissa panokset ovat korkealla. Ruudun asiantuntija Marko Rajamäki antaa omat vinkkinsä kierrokselle.

Ruudun kello 17.15 alkavassa studiossa seurataan tarkasti kaikkia perjantain pelejä, mutta erityishuomion alla on FC Interin ja Ilveksen välinen ottelu. Inter on hiljalleen kääntämässä kurssiaan vaikean alkukauden jälkeen, kun sillä on tilillään kaksi peräkkäistä voittoa.

Joukkueet kohtasivat toisensa muutama viikko Tampereella ja tuolloin Ilves oli kotonaan vahvempi 3-0. Rajamäki uskoo, että tällä kertaa nähdään erilainen Inter.

- On ollut todella vapauttavaa Interille nämä kaksi voittoa. Nyt nähdäänkin ihan täysin eri peli, koska pitää muistaa, että Ilves meni todella korkealla aallonharjalla hetki sitten ja nyt ne on mennyt kolme peliä ilman voittoa. Siinä mielessä tämä kelkka on kääntynyt.

- Sellainen tulikuuma Ilves ja huonosti puolustava Inter, niin tämä asetelma on ihan päälaellaan. Tämä voi hyvinkin olla vahvasti Inter-painotteinen peli. Mutta Veikkausliiga on ollut tasainen, niin ei lähdetä sitä isosti ennakoimaan. Mutta tasainen peli on tulossa ja kiva, että Inter on löytänyt sellaisen tulosvireen tähän, Rajamäki arvioi Suplan Veikkausliiga-podcastissa.

Toisena keskiviikon otteluna Rajamäki nostaa KuPS:n ja Hakan kärkipään ottelun.

- KuPS on mielenkiintoinen joukkue. Ne menevät niin vahvasti voitosta voittoon ja heidän pelaamisensa näyttää vahvalta. En ihan heti näe, että Haka tuota voittaa, mutta älä missään nimessä sulje sitä.

Häntäpäässä taistellaan isoista pisteistä, kun AC Oulu ja FC Lahti yrittävät kirkastaa tummaa alkukauttaan.

- Tämä on todella iso peli, molemmat joukkueet ovat aloittaneet todella mollivoittoisesti tämän kauden. Jos oikein ymmärsin, niin kauden avaustilaisuudessa Oulu kertoi, että heillä on mitaliryhmä kasassa. Nyt puhutaan ihan eri asiasta.

- Lahti on toinen joukkue, ollut tosi vaikea alkukausi. Todella vaikea. Nyt ne joukkueet ovat tuolla pohjalla ja nyt pelataan Oulussa keskenään. Nyt pelataan isoista pisteistä alapäässä. Molemmat joukkueet kaipaavat pikaisesti voittoja, kaipaa pikaisesti itseluottamusta, kaipaa pikaisesti onnistuneita pelejä, joihin rakentaa sitten päälle. Molemmat ui tällä hetkellä syvällä, analysoi Rajamäki.

Rajamäen ajatuksia on kuunneltavissa kokonaisuudessaan Suplan Veikkausliiga-podcastissa.

Ruudun kierroksen studio-otteluna nähdään FC Inter-Ilves. Ottelu alkaa kello 18.00 ja studio kello 17.15. Ruudun asiantuntijoina studiossa nähdään Tuija Hyyrynen ja Mika Hilander. Keskustelua johtaa Tero Karhu.

Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia