AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.15 // 12.4.2024

Ennakko: Ilves-Gnistan

Ennakko: Ilves-Gnistan

Kuva: Jimi Soinila

Ilves isännöi IF Gnistania Veikkausliigakauden toisessa kotiottelussaan lauantaina.

Sarjakauden avausvoittoa hakeva Ilves päätyi viime lauantaina kotiavauksessaan 0–0-tasapeliin FC Lahden kanssa.

– Esityksemme Lahtea vastaan oli kokonaisuutena hyvä. Saimme peliin oikeanlaisen latauksen ja teimme oikeita asioita kentällä niin pallon kanssa kuin ilman. Tunnelma stadionilla oli loistava, ja harmitti, että mahdollisuuksista huolimatta maalisarake jäi nollille, kommentoi Ilveksen päävalmentaja Joonas Rantanen.

Avausottelussa maukkaan voiton FC Interistä ottanut Gnistan lähtee kamppailuun jälleen selkeänä altavastaajana. Päävalmentaja Jussi Leppälahden mukaan hereillä on siis oltava ja valmistautumisen on onnistuttava nappiin.

– Ottelusta tulee varmasti tosi kova testi. Ilves myllytti Lahtea vastaan varmaan parin maalin odotusarvot, mutta he eivät vain saaneet viimeisteltyä maaleja. Uskon, että he tulevat etenkin ottelun alkuun kovaa, sillä heillä on pakkovoiton paikka.

– Meidän on oltava tosi hyvin läsnä pelissä ja onnistuttava.

Gnistan on Ilveksen päävalmentaja Rantaselle hyvinkin tuttu, sillä hän toimi helsinkiläisjoukkueen päävalmentajana kaksi edellistä kautta. Ratkaisupaikkojen paremman hyödyntämisen ohella Rantanen korostaa tasapainoisen esityksen tärkeyttä pelkkään hyökkäyspeliin keskittymisen sijaan.

– Yksi tärkeä asia lauantaina on saada pieni parannus viimeisellä kolmanneksella ja maalintekoalueella, mutta täytyy myös korostaa, että meidän pitää olla todella hyviä muissa pelin vaiheissa. Gnistan sai hyvän alun sarjaan, ja tiedämme, että he tulevat intoa täynnä Tammelaan. Emme voi missään nimessä ajatella vain hyökkäämistä. Gnistan on näyttänyt pysyvänsä luomaan uhkaa niin avoimen pelin kuin erikoistilanteiden kautta.

Gnistania vastaan Ilveksen hyökkäysosastolta puuttuu Liigacupin ja harjoitusotteluiden paras maalintekijä Santeri Haarala, joka on pelikiellossa Lahtea vastaan saamiensa kahden varoituksen takia. Sarja-avauksestakin sivussa ollut Maksim Stjopin on myös edelleen poissa kokoonpanosta.

Gnistanin avausvoitto Interistä oli maukas ja se loi joukkueelle kosolti lisäboostia ja uskoa omaan tekemiseen. Makean voiton kääntöpuolena avausottelu toi murheita loukkaantumisrintamalle.

– Inter-ottelusta maksettiin aika kova hinta, Vertti Hänninen ja Tomás Castro ovat pidemmän ajan pois. Tarvitsemme viikonloppuna siis uusia vastuunkantajia nimenomaan keskikentälle, sanoo Leppälahti.

Myönteinen asia on Elias Äijälän ja Roope Pyyskäsen toipuminen sairasteluistaan jälleen pelikuntoon. Pidempään sivussa ollut Kristian Yli-Hietanen lähestyy pelikuntoa, mutta ei ole vielä käytettävissä lauantain ottelussa.

Erotuomari: Viljanen Petri
AET 1: Kiistala Jarno
AET 2: Kuukasjärvi Arttu
4.ET: Siukkola Lassi


Ilves - Gnistan Tammelan stadionilla lauantaina 13.4. kello 14.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: Ilveksen verkkosivut, Gnistanin verkkosivut
Lisää uutisia