AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.17 // 28.4.2024

"Ei ole ollut mitään tylsää pimputtelua" - IFK Mariehamnin Matias Ojala kehuu Veikkausliigan alkukautta

"Ei ole ollut mitään tylsää pimputtelua" - IFK Mariehamnin Matias Ojala kehuu Veikkausliigan alkukautta

Matias Ojalla on kohta 15 vuotta täynnä ammattilaisena.

Täksi kaudeksi IFK Mariehamniin siirtynyt Matias Ojala on pelaajana parhaassa iässään, mutta kokemusta on ehtinyt kertyä jo huimasti.

IFK Mariehamnin kausi on alkanut varsin hyvin. Kolmesta pelistä on kasassa neljä pistettä ja sunnuntai-iltana edessä kauden neljäs koitos Ilveksen saapuessa Maarianhaminaan.

- Pistemäärä on ihan ok, mutta se KuPS-pelin tasapeli jäi harmittamaan, Ojala summaa JPY:n verkkosivujen haastattelussa.

Veikkausliiga on alkanut vauhdikkaasti ja useissa peleissä on nähty paljon maaleja. Tämä suuntaus saa myös Ojalan iloiseksi.

- Ei ole ollut mitään tylsää pimputtelua. Viikollakin taas SJK:n ja HJK:n peli oli tosi vauhdikas, jossa mentiin kovaa vauhtia ja tehtiin paljon maaleja. Tämä on ihan oikea suuntaus, että saamme kv-ympyröitä kiinni. Välillä kaikki mittaritkin näyttivät, että Veikkausliigan peleissä tapahtuu liian vähän. Eli tosi tervetullut suuntaus, että edetään nopeasti, pallo vaihtaa omistajaa ja maaleja syntyy.

Ojala on aloittanut miesten sarjoissa pelaamisen jo nuorena. Veikkausliigassa hän debytoi kaudella 2010 15-vuotiaana AC Oulun riveissä. AC Oulun lisäksi Ojala on pelannut Veikkausliigaa PS Kemissä, Ilveksessä, FC Interissä ja nyt siis IFK Mariehamnissa. Kauden 2013-2014 hän pelasi lainalla saksalaisen HSV:n riveissä.

- Se vaatii todella paljon, että pääsee liigapelaajaksi. Moni putoaa siinä matkan varrella pois. Olen tosi ylpeä, että olen nyt 14 vuoden ajan elättänyt itseni jalkapalloilijana. Se on ollut myös etuoikeus.

- Pitkään olen pyörinyt mukana ja nähnyt ja kokenut paljon. Suurin rikkaus ovat ne ihmiset ja kaikki erilaiset persoonat, joihin olen tutustunut ja joiden kanssa olen töitä tehnyt.

Kokemuksia ja pelejä on kertynyt jo paljon, mutta 29-vuotiaalla Ojalalla on pelivuosia vielä rutkasti edessä.

- Ihan huippusarjoihin en varmaan enää pääse ulkomaille, mutta kyllä ulkomaat kiinnostaa vielä. Suomessa tavoitteena on voittaa Suomen mestaruus. Sen haluan kokea.

Lisää Ojalan mietteitä mm. pelaamisen ja opiskelun yhdistämisestä JPY:n sivuilla alla olevan lähdelinkin kautta.

IFK Mariehamn - Ilves Wiklöf Holding Arenalla sunnuntaina 28.4. kello 18.30. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia