AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.17 // 27.4.2024

Ennakko: IFK Mariehamn-Ilves

Ennakko: IFK Mariehamn-Ilves

Kuva: IFK Mariehamn

IFK Mariehamn palaa sunnuntaina jälleen kotiyleisönsä eteen, kun kierroksen päättävässä ottelussa vastaan asettuu Ilves.

Grönvittillä on alla kauden ensimmäinen tappio, kun HJK oli viikko sitten kotonaan vahvempi niukasti 2-1. Kotikentällä ahvenanmaalaiset ovat kaataneet EIF:n ja pelanneet KuPS:n kanssa tasan.

Pisteiden valossa vaisusti kauden avanneen Ilveksen tilillä on puolestaan kolmesta Veikkausliigaottelusta yksi piste, mikä ei tietenkään joukkuetta tyydytä. Gnistania vastaan Ilves jo onnistui maalinteossa vähintäänkin riittävästi, mutta puolustuspelaamisen petettyä samaan aikaan kääntyi ottelu vastustajan eduksi.

Kahdessa muussa kamppailussa verkko on heilunut omassa päädyssäkin yhteensä vain kerran rangaistuspotkusta, mikä on kuitenkin hyvä suoritus ja jatkuessaan tuo varmasti voittoja tilille.

– Joukkueessa on voitontahtoinen ja sopivalla tavalla ärsytetty fiilis. Saamme varmasti hyvän tunnetilan päälle sunnuntaina. Tiedämme missä asioissa olemme olleet hyviä, mutta myös yhtä lailla ne asiat, joissa on oltava vielä pykälän verran parempi, sanoo Ilveksen päävalmentaja Joonas Rantanen.

– IFK Mariehamn on ottanut kotikentällään hyvät tulokset, ja sitä kautta he varmasti luottavat omaan juttuunsa. Vaikka pelin kuva olisi se, että meillä on kontrolli pallosta, niin puolustusvalmiutemme on oltava hyvä läpi pelin ja on pystyttävä puolustamaan heidän nopeat hyökkäyksensä pois.

Ilveksen alkukausi on ollut nihkeä, mutta vielä viime vuonna tamperelaisia edustanut IFK:n Adam Larsson tietää joukkueen potentiaalin.

- Paljon on tietysti uutta verrattuna siihen, kun pelasin Ilveksessä – sekä pelaajiston että valmennuksen osalta. En kovin hyvin tämä kauden Ilvestä tunne, mutta se on ilman muuta taitava joukkue, jossa on laatua, alkukaudella kaksi maalia iskenyt Larsson sanoo.

- Samalla heillä on myös heikkoutensa, joita pystymme sunnuntaina hyödyntämään. Yleisesti ottaen näen ottelun tavallisena sarjapelinä, joka pitää voittaa.

Kahdesta viime ottelusta sivussa ollut Vincent Ulundu ja SJK-pelistä puuttunut Lauri Ala-Myllymäki ovat palanneet Ilveksen harjoitusvahvuuteen.

– Terveystilanteemme on paranemaan päin. Vincent Ulundu ja Lauri Ala-Myllymäki ovat vetäneet täyden treeniviikon. Maksim Stjopin on myös jo mukana harjoituksissa, mutta sunnuntai tulee hänelle liian aikaisin. Felipe Aspegrenin pelikunto katsotaan viimeistelytreenissä, kertoo Rantanen.

Erotuomari Nevalainen Ville
AET 1 Lamppu Mika
AET 2 Lemettinen Jouni
4.ET Simani Peiman

IFK Mariehamn - Ilves Wiklöf Holding Arenalla sunnuntaina 28.4. kello 18.30. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: IFK Mariehamnin verkkosivut, Ilveksen verkkosivut
Lisää uutisia