AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.14 // 5.4.2024

​"HJK on jälleen suosikki" – päävalmentaja Markku Kanerva nimeää myös tukun haastajia

​"HJK on jälleen suosikki" – päävalmentaja Markku Kanerva nimeää myös tukun haastajia

"Rive" uskoo asetelmien kirkastuvan avauskierrosten myötä. (Kuva: Juha Tamminen)

Veikkausliigakausi käynnistyy lauantaina ja ennakkoarvioissa hallitseva mestari HJK on suurin suosikki uusimaan tittelinsä.

Näin on asia myös Huuhkajien päävalmentajan Markku Kanervan papereissa. Ruudun asiantuntijanakin toimiva Kanerva kertoo taustoja arviostaan.

– Jo budjettivertailu kertoo, että HJK operoi omassa kastissaan. Ja jos tarvitaan, siellä on aina mahdollisuus ja resurssit reagoida kesken kautta pelaajiston suhteen, kuten viime kaudella kävi. HJK on ilman muuta jälleen suosikki, Kanerva sanoo SporttiUutisten Veikkausliigan ennakkoasetelmia luotaavassa haastattelussa.

Samalla Kanerva kuitenkin muistuttaa siitä, että HJK saa varmasti vahvan haasteen useammaltakin joukkueelta.

– KuPS on mielestäni uusiutumisestaan huolimatta vahva haastaja. Muut haastajat ovat Ilves, FC Inter ja SJK. Viime kauden menestyjistä VPS on pieni kysymysmerkki.

- Mutta on vähän ennenaikaista kysyä tätä kysymystä. Muutaman pelatun kierroksen jälkeen ollaan paljon viisaampia. Siinä vaiheessa voimasuhteet alkavat näkyä paremmin, samoin se, kuka on onnistunut esimerkiksi ulkomaalaishankinnoissa.

Hyvää osviittaa saadaan jo avauskierroksella, kun viime kauden kakkonen KuPS isännöi HJK:ta.

– Todella mielenkiintoinen avauspeli. Kumpikin joukkue on muuttunut paljon. HJK:sta lähti iso määrä nimekkäitä ja tuttuja pelaajia – esimerkiksi lähes koko puolustuslinja on uusi.

- Tietysti porukka on erittäin laadukas, mutta muutos pelaajistossa on ollut suuri. Jopa HJK:n mittakaavassa, Kanerva viittaa tiettyihin kysymysmerkkeihin HJK:n osalta.

Lähde: SporttiUutiset
Lisää uutisia