AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.14 // 3.4.2024

Tulosten takaa: Veikkausliigan kausi 2024 – tähtäin on jo tulevaisuudessa

Tulosten takaa: Veikkausliigan kausi 2024 – tähtäin on jo tulevaisuudessa

Kuva: Juha Tamminen

Tulosten takaa -juttusarjassa kirjoitetaan Veikkausliigasta ja kurkistetaan kulissien taakse. Mitä eri asioilla pyritään saavuttamaan ja miten niillä on merkitystä. Uusi blogiteksti julkaistaan aina parin viikon välein. Tervetuloa mukaan!

Jalkapallon ja urheilun ehdoton vetovoima rakentuu yhdistelmään toiveikkuudesta oman suosikin menestyksestä ja lopputuloksen arvaamattomuudesta. Jokainen ottelu tarjoaa aina tunnepuolella mahdollisuuden kokea ääripäät harmistuksesta hurmokseen. Viime kaudella mestaruus ratkesi vasta kauden viimeisellä kierroksella, kun sarjan parhaat HJK ja KuPS kohtasivat toisensa loppuunmyydyllä Bolt Arenalla. Mestaruus jäi lopulta Helsinkiin vain maalieron turvin molempien seurojen päätyessä samoihin pisteisiin.

Juuri tätä Veikkausliiga on parhaimmillaan. Seurat yhdessä rakentavat suomalaista huippujalkapalloa ja luovat yhteisiä elämyksiä maan suurimmalle urheiluperheelle. Se edellyttää intohimon läpinäkymistä ja itsensä laittamista likoon tehdäksemme siitä entistä parempaa. Veikkausliiga palvelee valtavaa joukkoa suomalaisia, joille jalkapallo voi tarjota yhteisöllisyyttä, esikuvia ja elämyksiä. Sarjassa pelaavien seurojen tulee olla juureva osa alueidensa identiteettiä ja luoda hyvinvointia ympärilleen.

Tämän kehityksen raameiksi työstettiin vuoden 2022 aikana Veikkausliigan Muutosohjelma, jossa pitkän aikavälin kehitystavoitteet on asetettu seuraavien pilarien mukaisesti:

Suomen pisin sarja: Kilpailukautta pidennetään molemmista päistä olosuhteiden sallimissa rajoissa. Haetaan tapoja lisätä edelleen kilpailullisuutta ja vaativuutta.

Nykyaikaiset stadionit: Stadionhankkeiden vahva vieminen eteenpäin ja modernit stadionolosuhteet asetetaan kriteeriksi liigassa pelaamiselle.

Viihdyttävä katsojakokemus: Ottelutapahtumien konseptointi ja eri kohderyhmien viihtyvyyden lisääminen. Ottelulähetyksistä kiinnostavampia ja sujuvampia.

Puhuttelevat tarinat: Sisältöjen kehittäminen, Veikkausliigan ilmiöittäminen ja esikuvana toiminen. Toimivien yhteistyömallien rakentaminen ansaitun median kiinnostuksen lisäämiseksi.

Syvällinen asiakasymmärrys: Ymmärryksen lisääminen asiakassegmenteistä ja niiden tarpeista. Rakennamme keskitetyn yhteisen alustan datapohjaiseen markkinointiin.

Muutosohjelman ensimmäinen tekemisen vuosi 2023 oli seurattujen mittareiden osalta tavoitteiden mukainen. Mm. paikalla ollut yleisömäärä kasvoi 42 %, ottelulähetysten katsojaluvut 15 % ja mediaosumat 26 % edellisvuodesta. Tavoitteet on asetettu alkaneelle vuodelle ja kaikilla osa-alueilla haetaan kehityksen jatkumista.

Avoimena sarjana Veikkausliiga tarjoaa aina myös uusia tapahtumakokemuksia. EIF:n ja Gnistanin nouseminen Veikkausliigaan tarkoitti myös, että Tammisaaressa ja Oulunkylässä stadioneiden parannustyöt alkoivat välittömästi, jotta pelaaminen kotistadionilla on mahdollista. Olosuhteiden kehittyminen on ehdoton askel sarjan kokonaisuuden parantamiseen. Tänä vuonna Tampereen Tammelassa pelataan ensimmäinen kausi uudella stadionilla, joka asettaa muille kaupungeille vertailuriman korkealle. Uusien stadioneiden osalta myös Lahdessa, Kuopiossa ja Oulussa ovat hankkeet vetämässä.

Innokkaimmat seuraajat odottavat jo kieli pitkällä lauantaina 6.4. pelattavaa avauskierrosta. Ymmärrettävästi kaikki suomalaiset eivät vielä ole Veikkausliigan innokkaimpia katsojia. Vaikka et olisi aiemmin suuremmin tutustunut asiaan, mutta huomaat orastavaa kiinnostusta selvittää, millainen tarina jalkapallon Suomen mestaruuden ympärille tänä vuonna muotoutuu, niin olet lämpimästi tervetullut mukaan. Suosittelen rautaisannoksena lähtemään tutustumaan eri stadioneiden tunnelmaan ja tilaamaan Ruutu-suoratoiston, jossa näet aivan jokaisen ottelun suorana.

Lisää uutisia