AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.13 // 30.3.2024

​Inter vei Liigacupin mestaruuden – ratkaisu rangaistuspotkuilla

​Inter vei Liigacupin mestaruuden – ratkaisu rangaistuspotkuilla

Kuva: Veikkausliiga

FC Inter on Liigacupin mestari vuosimallia 2024 KuPS:n kaaduttua lauantain finaalissa rangaistuspotkujen jälkeen 6-4 (2-2).

Pilvet väistyivät Veritas Stadionin yltä sopivasti hiukan ennen aloitusvihellystä ja finaali päästiin pelaamaan kauniissa aurinkoisessa kevätsäässä.

Ottelun alkuminuutit sujuivat Interin hienoisessa hallinnassa, mutta ensimmäinen todellinen paikka tuli KuPS:lle 13. minuutilla Paul Ogunkoya saatua pallon lahjaksi Interin maalivahti Eero Vuorjoelta, mutta Vuorjoki paikkasi erheensä komealla jalkatorjunnalla. Hetkeä myöhemmin kolisi KuPS:n maalipuissa ja seuraavasta hyökkäyksestä syntyi avausmaali, kun KuPS:n Clinton Antwin keskityspallo pomppi onnekkaasti Interin puolustuksen kautta maaliin.

Avausmaalin jälkeen vauhdikkaasti alkaneeseen otteluun tuli pieni suvantovaihe. Tiukkaa kamppailua kentällä riitti, mutta kumpikaan ei pystynyt maalipaikkoja luomaan.

Taukoa kohden Inter sai jälleen otetta pelistä ja pystyi pari puolittaista paikkaa Johannes Kreidlin maalille luomaan, mutta varsinaisiin torjuntatöihin Kreidl ei joutunut. Jobinpostia molemmille joukkueille tuli loukkaantumisten muodossa, kun sekä KuPS:n Seth Saarinen että Interin Axel Kouame joutuivat jättämään kentän jo ennen taukoa.

Inter tuli tauolta vahvasti, eikä toinen jakso ehtinyt vanheta viittä minuuttiakaan, kun Kevin Jansen ohjasi lähietäisyydeltä lukemin 1-1.

Peli eteni tämän jälkeen suhteellisen tasaisena ja rangaistuspotkukilpailu alkoi jo häämöttää, kun Interille vihellettiin rangaistuspotku. Darren Smith ei erehtynyt ja Inter otti tiukan otteen mestaruudesta. KuPS tuli kuitenkin vielä kerran ja niin ikään rangaistuspotkusta. Axel Vidjeskog upotti pallon 11 metristä, kun pelattiin jo lisäaikaa.

Ratkaisua haettiin näin ollen rangaistuspotkukilpailusta. Inter otti heti yliotteen Vuorjoen torjuttua Jonathan Muzingan laukauksen. Kun myös Vidjeskog epäonnistui ja Interin laukojat upottivat omat yrityksensä varmasti, peli ratkesi jo neljänsiin laukojiin.

Näin Inter pääsi juhlimaan Liigacupin mestaruutta lähes 2000-päisen kotiyleisönsä edessä.

Lisää uutisia