AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.09 // 27.2.2024

​FC Lahti – HJK:ssa riittää panoksia tiistaina

​FC Lahti – HJK:ssa riittää panoksia tiistaina

FC Lahti ja HJK kohtaavat tiistaina Liigacupin lohko A:n ottelussa ja panoksia riittää välieräpaikkaa ajatellen.

Lohkon tilanne on edelleen hyvin avoin ja paikasta kahden parhaan joukkoon taistelee vielä neljä joukkuetta, joista FC Inter on pelannut jo kaikki lohkovaiheen ottelunsa.

FC Lahden kannalta asetelma on sikäli selkeä, että voitolla lahtelaiset varmistaisivat välieräpaikkansa ja myös lohkon ykkössijan. Tappio merkitsisi HJK:lle puolestaan jatkopaikan jäämistä monen mutkan taakse.

Tappion myötä HJK:n nousu lohkokakkoseksi vaatisi voittoa EIF:sta viimeisessä ottelussa ja lisäksi Gnistanin voittoa IFK Mariehamnista perjantaina. Tällöin Inter, HJK ja Gnistan olisivat kaikki tasapisteissä ja keskinäisten otteluiden pisteet ja maalierokin olisivat identtiset. Kaikkien otteluiden maalierossa Gnistan on tällä hetkellä ykkösenä, joten HJK:n olisi voitettava EIF kaiken lisäksi runsasmaalisesti. Jos HJK voittaa EIF:n – ja mikäli häviää FC Lahdelle – mutta Gnistan ei voita Maarianhaminassa, jää HJK FC Interin taakse keskinäisen ottelun perusteella.

FC Lahdelle tappio merkitsisi välierien ulkopuolelle jäämistä ja tällöin HJK:n olisi otettava vähintään piste EIF:lta tai toivottava vaihtoehtoisesti Gnistanin jäämistä vähintään tasapeliin, jotta jatkopaikka helsinkiläisille irtoaisi.

Tasapeli jättäisi tilanteen vielä avoimemmaksi. FC Lahti etenisi varmasti jatkoon tasapelinkin jälkeen, mikäli Gnistan ei voita IFK Mariehamnia ja HJK häviää EIF:lle. HJK:n osalta tasapeli merkitsisi sitä, että voitto EIF:sta veisi varmasti jatkoon, mutta tasapeli tuskin riittäisi jatkoon. FC Lahti ja HJK olisivat tuolloin tasapisteissä ja vertailu menisi tehtyihin maaleihin, joissa lahtelaiset ovat tällä hetkellä kolme maalia edellä. Vaikka HJK ja EIF pelaisivat 4-4-tasapelin, vaatisi HJK:n jatkopaikka lisäksi sitä, että Gnistan ei kolmea pistettä IFK-ottelusta saa.

Liigacupin ottelu FC Lahti - HJK Mukkulan hallissa tiistaina 27.2. kello 14.00. Ottelu pelataan poliisin päätöksellä ilman yleisöä. Kaikki Liigacupin ottelut suorina lähetyksinä Ruudusta.

Lisää uutisia