AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.09 // 26.2.2024

FC Lahti kiinni Liigacupin välieräpaikassa - "Joukkue haluaa voittaa lohkon ja päästä jatkoon"

FC Lahti kiinni Liigacupin välieräpaikassa - "Joukkue haluaa voittaa lohkon ja päästä jatkoon"

FC Lahden fanit ovat tiistaina Mukkulan sijasta Ruudun äärellä. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Lahti pelaa tiistaina Liigacupin alkulohkon viimeisen ottelunsa ja vieraaksi Mukkulan kuplaan saapuu hallitseva Suomen mestari Helsingin Jalkapalloklubi.

FC Lahti taistelee Liigacupin A-lohkon lohkovoitosta. Perjantaina Lahti jatkoi tappiotonta putkeaan kotona IFK Mariehamnia vastaan. Colin Odutayo vei lahtelaiset johtoon ensimmäisellä jaksolla lohkovaiheen kolmannella osumallaan. Toisella jaksolla IFK hyökkäsi riskillä ja Osku Maukonen piti maalillaan ajoittain Lahtea pystyssä. IFK:n uhkapeli onnistui kuitenkin lisäajalla ja saarelaiset tulivat tasoihin. Lahti saalisti ottelusta pisteen ja nousi seitsemään pisteeseen.

Voitto nostaisi lahtelaiset kaikki ottelunsa pelanneen FC Interin ohi kymmeneen pisteeseen. Kymmenen pistettä riittää myös lohkovoittoon. HJK taistelee Lahden tapaan lohkovoitosta. Klubi on kuudessa pisteessä, mutta helsinkiläisillä on jäljellä vielä kaksi ottelua. HJK on voittanut sekä IF Gnistanin että IFK Mariehamnin maalilla. FC Interille helsinkiläiset puolestaan kärsivät maalin tappion.

Voittoa Lahti joutuu kuitenkin hakemaan ilman Onni Hännistä, Daniel Koskipaloa, Pablo Andradea, Riku Selanderia ja Julius Tauriaista. Lisäksi edellisen ottelun sankarin Osku Maukosen maajoukkueleiri on alkanut ja kassari on suurella todennäköisyydellä valmistautumassa maaotteluun muun maajoukkueen kanssa. Toppari Dylan Foxin testijaksoa on jatkettu vielä tiistain ottelun verran. FC Lahden päävalmentaja Toni Lindberg kertoo, että joukkueelle jäi edellisestä ottelusta hampaankoloon ja joukkue haluaa voittaa lohkon.

– Olemme hyvässä terveystilanteessa. Edellisessä pelissä saimme oppia ja siitä jäi paljon hampaankoloon. Joukkue on valmiina huomenna valmiina lohkovaiheen viimeiseen peliin ja joukkue haluaa voittaa lohkon ja päästä jatkoon.

- Keskittyminen, työteliäisyys ja halu tehdä joukkueelle hommia ovat näkyneet lyhyen harjoitusviikon aikana. Edellisen pelin ja tämän pelin välissä on lyhyt aika, mutta FC Lahti on taas valmiina kamppailemaan ja hakemaan voittoa, Lindberg kertoo joukkueen tunnelmista.

Vierailija Helsingin Jalkapalloklubi saapuu Lahteen erittäin varamiehisenä, sillä joukkueen kärkinimet leireilevät Turkissa. Klubin kokoonpanossa nähdään huomenna paljon nuoria pelaajia, joilla on nälkää näyttää osaamistaan. Useilla HJK:n nuorilla on kokemusta myös ikäluokkiensa kovista maajoukkuepeleistä.

Vaikka HJK lähtee otteluun nuorella kokoonpanolla, on lahtelaisten oltava tarkkoja koko ottelun ajan. Klubilla löytyy paljon taitoa ja nuoruuden intoa. Lahden pitää hyödyntää maalipaikkansa tehokkaasti ja olla valmiita puolustamaan uhrautuvasti, jotta pisteet ja lohkovoitto jäävät mastojen varjoon.

Liigacupin ottelu FC Lahti - HJK Mukkulan hallissa tiistaina 27.2. kello 14.00. Ottelu pelataan poliisin päätöksellä ilman yleisöä. Kaikki Liigacupin ottelut suorina lähetyksinä Ruudusta.

Lisää uutisia