AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.09 // 26.2.2024

HJK Klubi 04 valokeilassa Liigacupissa viikolla - matka vie Lahteen tiistaina

HJK Klubi 04 valokeilassa Liigacupissa viikolla - matka vie Lahteen tiistaina

Aleksi Lallin HJK Klubi 04:llä on isojen haasteiden viikko. (Kuva: Mira Lönnqvist)

Tällä viikolla HJK Klubi 04 on valokeilassa, kun edustusjoukkue leireilee Turkissa. Liigacupin ottelut FC Lahtea ja EIF:iä vastaan pelataan pääasiassa Nollanelosen miehistöllä.

Tiistaina HJK matkustaa Lahden vieraaksi ja lauantaina EIF tulee vieraaksi Taliin.

HJK Klubi 04 on joukkue, jossa nuorista miehistä koulitaan ammattilaisia ylemmille sarjatasoille ja ennen kaikkea HJK:n miesten edustusjoukkueeseen. Lisäksi Nollanelosessa kehitetään myös valmentajia. Viime kaudella erinomaista työtä tehnyt valmennuskaksikko Miika Nuutinen–Henri Jussila siirtyi alkavaksi kaudeksi Ykkösliigassa pelaavaan TPS:aan.

Vetovastuun tulevaksi kaudeksi otti Aleksi Lalli, joka kuului viime kaudella Toni Korkeakunnaksen valmennusryhmään. Lallin lisäksi 04:n tiimiin kuuluvat Ilari Aho, viime kauteen upean pelaajauransa lopettanut Perparim Hetemaj, maalivahtivalmentaja Jori Särkkä sekä suorituskykyvalmentaja Timi Pettersson.

– Meillä on vähemmän yllättäen nuori ja energinen joukkue, Lalli naurahtaa.

– Tosi taitavia pelaajia on paljon ja kaikilla pelaajilla on uratähtäin korkealla. Mielettömän hieno ryhmä, jonka kanssa saa tehdä hommia.

Yhteistyö HJK:n edustusjoukkueen valmennuksen kanssa on tiivistä.

– Keskustelemme yhdessä paljon pelin perusperiaatteista ja pelaamisen kehittämisestä. Totta kai jaamme myös tietoa pelaajista ja siitä, missä kunkin pelaajan kohdalla mennään. Lisäksi käymme aina mahdollisuuksien mukaan toistemme peleissä ja treeneissä. Sparrausta tapahtuu puolin ja toisin.

Joukkueen harjoituskausi on sujunut erinomaisesti. Klubi 04 on ehtinyt pelata neljä harjoitusottelua, joista on tullut kaksi voittoa, yksi tasapeli ja yksi tappio. Tappio tuli Veikkausliigaan nousseelle Gnistanille, mutta Ykkösliigassa pelaavat JäPS sekä KäPa kaatuivat komeasti. Tasapeli tuli niin ikään Ykkösliigassa pelaavaa PK-35:ta vastaan.

Liigacupin ottelu FC Lahti - HJK Mukkulan hallissa tiistaina 27.2. kello 14.00. Ottelu pelataan poliisin päätöksellä ilman yleisöä. Kaikki Liigacupin ottelut suorina lähetyksinä Ruudusta.

Lisää uutisia