AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.49 // 4.12.2023

​IFK Mariehamnin valmennukseen tärkeä pala – legenda pysyvästi kakkosluotsiksi

​IFK Mariehamnin valmennukseen tärkeä pala – legenda pysyvästi kakkosluotsiksi

"Daja" siirtyy pysyvästi Grönvitt-valmennukseen. (Kuva: Juha Tamminen)

Ahvenanmaan kenties kaikkien aikojen menestyksekkäin pelaaja Daniel Sjölund ja IFK Mariehamn ovat solmineet kaksivuotisen valmentajasopimuksen.

Syksyllä lyhytaikaisesti kakkosvalmentajan tehtäviin tarttunut Sjölund ottaa saman tehtävän nyt tehdyn sopimuksen myötä haltuunsa pysyvällä kaksivuotisella sopimuksella.

Sjölund oli vahvasti mukana vaikuttamassa IFK Mariehamnin nousuun vaikeasta asemasta sarjataulukosta ja lopulta Veikkausliigapaikan säilyttämiseen karsinnan kautta. Sjölundin pätkäsopimuksen jälkeen neuvottelut jatkosta pestin jatkosta ovat jatkuneet.

IFK Mariehamnin toimitusjohtaja ja urheilujohtaja Jimmy Wargh, joka itse toimi syksyllä päävalmentajana ja teki töitä yhdessä Sjölundin kanssa, on erittäin tyytyväinen "Dajan" jatkoon monestakin syystä.

- Daja on täydellinen kakkosvalmentaja monella tapaa. Hän oli mukana jo nyt syksyllä ja pääsi sisältäpäin vaikuttamaan joukkueeseen haluamallaan tavalla ja saamme hänen myötään hyvää jatkuvuutta tulevalle kaudelle, Wargh sanoo.

- Hän tuntee useat IFK-kasvatit ajaltaan FC Ålandin päävalmentajana, jossa nuoret lupaavat ykkösjoukkueen pelaajat ovat saaneet paljon peliaikaa viime kausina. Sen takia hän on erittäin resurssi valmennuksessa kehittämässä omia lupauksia edelleen ja auttamassa heitä nousemassa ykkösjoukkueeseen.

Warghin mukaan syksy vakuutti hänet itsensä Sjölundin avuista ja osaamisesta.

- Täytyy lisäksi sanoa, että sain seurata lähietäisyydeltä yhdessä työskennellessämme millainen jalkapallotietämys Dajalla on. Hän auttoi minua paljon syksyllä tehtävässämme varmistaa liigapaikka, joten nyt tuntuu uskomattoman turvalliselta saada hänet jatkamaan kakkosvalmentajana kaikella osaamisellaan.

- Kuten sanottua, hän oli erittäin tärkeässä osassa syksyllä ja sopimuksen myötä meillä on jälleen yksi palanen paikoillaan tuleville kausille, Wargh toteaa.

IFK Mariehamn haluaa samalla myös kertoa, että mahdollisuus ottaa Daniel Sjölund mukaan valmennusryhmään syksyllä oli mahdollista yhteistyökumppaneiden lisätuella, josta seura on todella kiitollinen.

- Yksi suurimmista tukijoistamme auttoi meitä saamaan Dajan mukaan syksyllä ja tämä tapahtui lopulta yhdessä parin muun tukijan ja muutaman suuren IFK-sydämen omaavan yksityishenkilön avulla. Haluan todella ilmaista suuren kiitollisuuteni siitä, että saimme tämän tuen taloudellisesti vaikeassa tilanteessa.

- Se, että Daja tuli mukaan syksyllä, oli hyvä avaus yhteistyölle, joka jatkuu nyt kaksi seuraavaa kautta, Wargh iloitsee.

Lähde: IFK Mariehamnin tiedote
Lisää uutisia