AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.48 // 1.12.2023

VPS-ikoni Jouko Jokisesta Veikkausliigan Legenda

VPS-ikoni Jouko Jokisesta Veikkausliigan Legenda

Kuva: Tara Jaakkola

Vuoden 2024 Captain's Ball -gaalassa nimettiin jo perinteiseen tapaan yksi uusi Veikkausliigan Legenda.

Jo vuonna 1968 pelaajana VPS:n riveihin siirtynyt Jouko Jokinen on pitkän pelaajauransa jälkeen tehnyt vielä pidemmän uran joukkueenjohtajan tehtävissä. Vuosikymmenten varrella hänestä on tullut jokaiselle tuttu kasvo VPS:n vaihtopenkillä.

Nyttemmin kunniajoukkueenjohtajana VPS:ssa toimiva "Takku" on tulisieluinen vepsulainen, joka elää joka solullaan joukkueen mukana. Hänet tunnetaan laaja-alaisten tehtäviensä lisäksi myös VPS:n maalilaulu Dirlandaan "isänä".

Veikkausliiga lanseerasi syksyllä 2007 suomalaisen jalkapallon satavuotisjuhlan kunniaksi uuden Legenda-kunniakerhon. Veikkausliigan Legendat ovat pelaajia tai muita jalkapallotoimijoita, jotka ovat olleet erityisen tärkeitä kannattajilleen, seuroilleen, paikkakunnilleen, Veikkausliigalle ja suomalaiselle jalkapalloilulle. Legendoilla ei ole järjestysnumeroa, vaan jäsenet listataan aakkosjärjestyksessä.

Lisää uutisia