AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.48 // 1.12.2023

J-P Savolainen Interin valmentajistoon - vastuulla reservijoukkue

J-P Savolainen Interin valmentajistoon - vastuulla reservijoukkue

J-P Savolainen siirtyy Oulusta Turkuun.

FC Inter on nimittänyt Jussi-Pekka Savolaisen reservijoukkueen uudeksi päävalmentajaksi.

Päättyneellä kaudella Savolainen työskenteli AC Oulussa ensin apuvalmentajana ja loppukaudesta jaetusti Veikkausliigajoukkueen päävalmentajana.

Savolaisella on mittava valmennustausta ensin kasvattajaseurastaan Rauman Pallo-Iiroista ja sen jälkeen Käpylän Pallosta sekä ammattivalmentajana että valmennuspäällikkönä. UEFA A -valmentajalisenssin suorittanut 37-vuotias Savolainen on tunnettu myös valmennuskoulutuksista ja -kirjoituksista. Ennen valmennusuraansa hän edusti pelaajana Veikkausliigassa Tampere Unitedia, KuPS:aa ja VPS:aa.

Kaudella 2023 Interin reservijoukkue nousi Kolmosesta Kakkoseen, osana Interin seurastrategiassa 2023-2024 linjattuja tavoitteita. FC Interin hallituksen jäsen Julius Håkans korostaa nousun merkitystä.

– Nousun välttämättömyys Interin pelaajakehitysprosessien turvaamiseksi korostui entisestään Palloliiton sarjatasouudistuksen myötä, jossa tulevalle kaudelle 2024 luodaan uusi sarjataso nykyisen Kakkosen ja Ykkösen välille. Nousu Kakkoseen kuluneella kaudella on ollut kriittinen askel seuran pelaajakehityksen turvaamiseksi, sillä se mahdollistaa jatkossakin haastavan peliympäristön Interin junioripolun päätepisteelle, sekä pelaajakehityksen kannalta oleellisen vaatimustason tukemaan seuran nuorten lupausten kehittymistä, Håkans kommentoi.

22 ottelun sarjassa joukkue voitti 19 ottelua, pelasi kaksi tasapeliä ja hävisi ainoastaan yhden ottelun, jonka lisäksi Inter 2 taisteli tiensä Miesten Regions' Cupin 2023 mestareiksi.

Jussi-Pekka Savolaisen tehtävä onkin nyt vakiinnuttaa joukkueen asema Kakkosessa ja edistää pelaajien kehitystä kohti edustusjoukkuetta. Savolainen itse on innostunut tulevasta kaudesta ja mahdollisuuksista, joita se tarjoaa.

– Olen todella innoissani tulevasta pestistä ja mahdollisuudesta päästä Interin tasoiseen organisaatioon kehittämään toimintaa ja oppimaan itse lisää. Seuran ottaessa yhteyttä syntyi nopeasti yhteinen tahtotila saada sopimus aikaiseksi ja prosessi eteni ammattimaisesti ja tehokkaasti maaliin.

– Seuralla on selvästi iso tahtotila viedä toimintaansa eteenpäin ja reservijoukkue on yksi tärkeä osa siinä kokonaisuudessa. Tavoitteena on luoda ympäristö, joka mahdollistaa potentiaalisten pelaajien kehittymisen edustusjoukkueeseen. Olennaista on myös yhtenäistää toimintatapoja edustusjoukkueen kanssa, joten hyvin toimivan yhteistyön rakentaminen joukkueiden välillä on ensiarvoisen tärkeää, Savolainen korostaa.

Håkans korostaa Savolaisen roolia linkkinä reservin ja edustusjoukkueen välillä.

– J-P:n rooli valmentajana sekä hänen aiempi kokemuksensa ovat avainasemassa, kun rakennamme johdonmukaista kehitysväylää pelaajillemme. Uskon, että hänen roolinsa reservijoukkueessa tulee edesauttamaan olennaisesti seuran urheilullisen organisaation kehitysstrategian asettamia tavoitteita ja junioripolkumme päätepisteessä olevien pelaajien kehitystä.

– On selvää, että seuran toiminta pelaajien kehittämisessä on alisteista huippu-urheilulle. Vahva reservijoukkue vahvistaa pelaajiemme polkua kohti edustusjoukkuetta sekä auttaa varmistamaan, että jokainen pelaaja saa tarvitsemansa tuen kehittyäkseen huipulle, Håkans päättää.

Lisää uutisia