AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.48 // 1.12.2023

Albin Granlund siirtyy FC Interiin

Albin Granlund siirtyy FC Interiin

Maajoukkuekokemusta Interiin. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Inter on solminut pelaajasopimuksen Suomen A-maajoukkueessa 21 ottelua pelanneen Albin Granlundin kanssa. Kokenut puolustaja edusti edelliset 1,5 kautta Veikkausliigassa IFK Mariehamnia.

Paraislaisella Granlundilla on mittava kokemus niin Veikkausliigasta kuin myös ulkomaisista pääsarjoista. Allsvenskanin Örebrossa Granlund on pelannut 65 ottelua ja Stal Mielecissa Puolassa 29 ottelua. Suomessa 168 ottelun verran Veikkausliigaa Maarianhaminassa ja Rovaniemen Palloseurassa pelannut Granlund on liigamestari IFK:n paidassa. Lisäksi 34-vuotias voitti Suomen Cupin sekä IFK:n, että RoPS:n paidassa.

FC Interin päävalmentaja Vesa Vasaran mukaan joukkue saa Granlundissa sellaista kokemusta, jota on hyvä jakaa nuorelle joukkueelle.

– Hienoa saada kokenut ja innostunut Albin mukaan joukkueeseen. Hän tuo mukanaan hyvän esimerkin ammattimaisuudesta ja työnteon merkityksestä meidän nuoremmille pelaajillemme sekä laatua ja kilpailua laitapakkiosastolle, Vasara tiivistää Interin verkkosivuila.

Granlund on Interin yhteistyöseuran Pargas IF:n kasvatti ja hänelle edessä onkin paluu takaisin kotimaakuntaan liki 15 vuoden tauon jälkeen. Veikkausliigaa hän ei ole koskaan ennen pelannut varsinaissuomalaisissa seuroissa.

– Olen tosi iloinen siitä, että päästiin sopimukseen ja sain tällaisen sauman. Tuntuu samalla siltä, että tarvitsin jotain uutta ja minun mielestäni tämä on loistava haaste ja tuo ekstramotivaatiota tällaiselle kokeneemmallekin pelaajalle. Olen saanut hienon kuvan Interistä seurana ja siitä, miten kaikki hoidetaan ja miten kaikki toimii täällä.

– Kotimaakunnassa pelaaminen merkitsee kyllä paljon. Olen käynyt pienenä poikana katsomassa pelejä täällä stadionilla ja ajanut paikan ohi varmasti tuhansia kertoja. Aina pienenä halusin pelata mahdollisimman korkealla ja tämä oli aina alueen paras joukkue, joten haaveena oli pelata Veritas Stadionilla. Lisäksi tämä on lähellä kotia ja saan varmasti paljon tuttuja yleisöön, niin sekin on hienoa, puolustaja iloitsee.

Granlund kuvailee itseään aina kaikkensa antavaksi monipuoliseksi puolustajaksi, joka tykkää niin puolustaa kuin hyökätäkin. Hän toivoo kokemuksensa hyödyttävän koko joukkuetta.

– Meillä on nuori joukkue ja minulle sopii hyvin se rooli, että pystyn auttamaan ja tuomaan sellaista johtajuutta, jota on tullut iän myötä. Toivon, että voin kentällä ja sen ulkopuolella auttaa muita pelaajia ja koko joukkuetta eteenpäin, Granlund kertoo.

Lisää uutisia