AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.48 // 30.11.2023

​Lähes 60 vuoden taival päätökseen – Peter Mattsson ojentaa kapulan eteenpäin IFK Mariehamnissa

​Lähes 60 vuoden taival päätökseen – Peter Mattsson ojentaa kapulan eteenpäin IFK Mariehamnissa

Peter Mattsson ja Pekka Lyyski juhlivat nousua Veikkausliigaan syksyllä 2004. (Kuva: Juha Tamminen)

Torstai 30. marraskuuta on virallisesti suuren muutoksen päivä IFK Mariehamnissa, kun pitkäaikainen seurajohtaja Peter Mattsson jää sivuun tehtävästään.

Kokonaan Mattsson ei IFK Mariehamnin toimiston ovea takanaan sulje torstain päätteeksi, sillä hän jatkaa vielä seurajohtajan tehtäviin tarttuvan Jimmy Warghin rinnalla vuodenvaihteen yli, mutta virallisesti tehtävänvaihto tapahtuu nyt marras-joulukuun vaihteessa.

IFK Mariehamnin puheenjohtaja Dan Mikkola tiivistää Peter Mattssonin lähes 60-vuotisen rupeaman seuran verkkosivuilla muutamiin nostoihin:
- Peterin ura IFK-jalkapallossa lähti liikkeelle, kun hän 6-vuotiaana nappulana aloitti pelaamisen Maarianhaminassa.
- Jalkapallo oli tärkeä osa Peterin kasvaessa ja vielä tärkeämpää siitä tuli, kun hän nousi vuonna 1978 ykkösjoukkueeseen.
- Peter pelasi lähes 200 liiton sarjojen ottelua IFK Mariehamnissa.
- Pelaajauransa jälkeen Peter jatkoi valmentajana ja joukkueenjohtajana.
- Peter oli myös IFK Mariehamnin hallituksessa 17 vuotta, joista 10 puheenjohtajana.
- Vuonna 2003 IFK nousi Kakkosesta Ykköseen ja vuotta myöhemmin Veikkausliigaan, jossa takana on nyt 19 vuotta. Liiganousun yhteydessä Peter nimettiin seurajohtajaksi ja myöhemmin myös toimitusjohtajaksi.

Mikkola kertaa myös seuran suurimmat saavutukset ja tähdentää:

- Sen lisäksi, ehkä kaikkein tärkeimpänä, Peter on onnistunut selättämään kaikki haasteet ja pitänyt talouden kunnossa kaikki nämä vuodet, Mikkola kirjoittaa.

Mikkola päättää kirjoituksensa antamalla vuolaat kiitokset Peter Mattssonille tämän huikeasta työstä IFK Mariehamnin eteen.

- Harva ihminen Ahvenanmaalla edustaa yritystään tai yhteisöään samalla tavoin kuin Peter. Monille on varmasti niin, että Peter Mattsson on IFK Mariehamn!

- Näillä sanoilla haluan IFK Mariehamnin puolesta ilmaista lämpimät kiitokset Peterille hänen panoksestaan IFK Mariehamnille ja ahvenanmaalaiselle jalkapalloille sekä toivottaa onnea uuteen ja jännittävään elämänvaiheeseen eläköitymisen myötä.

Lisää uutisia