AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.47 // 23.11.2023

Ivan Piñol mukaan FC Lahden valmennustiimiin

Ivan Piñol mukaan FC Lahden valmennustiimiin

FC Lahti vahvisti valmennustaan. (Kuva: Allsvenskan)

Ivan Piñol liittyy tulevaksi kaudeksi Toni Lindbergin johtamaan FC Lahden valmennustiimiin. Viimeisimpänä Piñol on ollut osana ruotsalaisen Hammarby IF:in valmennusta ja Suomessa Piñol on toiminut aiemmin Kuopion Palloseuran valmennuksessa.

Lapsena jalkapalloympäristössä kasvaneen Ivan Piñolin ensimmäinen kosketus FC Lahteen oli jo loppuvuodesta 2005, jolloin hän opiskeli Vierumäellä ja espanjalainen oli talvella lahtelaisseuran mukana. Hän pelasi myös vuoden 2006 Lahti Cupissa FC Lahden riveissä. Piñol muistaa yhä vaiheen elämässään ja palaa Lahteen mielellään.

– Olen iloinen ja kiitollinen sekä seuralle että Toni Lindbergille tästä mahdollisuudesta. Kaupungilla ja seuralla on identiteetti. Seurassa on myös paljon potentiaalia. Uskon, että tämä on oikea paikka jatkaa valmentajauraani ja näen tämän hyvänä haasteena. Tämä ei ole ensimmäinen kertani Lahdessa. Viimeistelin liikuntatieteiden tutkintoani ja minulla oli mahdollisuus harjoitella FC Lahden mukana. Kiitos siitä Antti Muuriselle ja Luciano Martinsille. Minulla on hyviä muistoja noista ajoista. Lahdella oli kovatasoinen joukkue, Rafael, Drilon Shala, Ville Taulo ja niin edelleen. Joidenkin kanssa olen pitänyt yhä yhteyttä. Minä ja perheeni tulemme mielellämme takaisin Suomeen, Piñol kertoo.

Piñol on kiertänyt valmentajana ympäri maailmaa. Hän on ollut muun muassa FC Barcelonassa juniorivalmentajana, kuten myös Etelä-Afrikassa ja Ruotsissa. Lisäksi Piñolilta löytyi kokemusta Intiasta, Kazakstanista ja Pohjois-Amerikasta ennen saapumistaan Kuopioon. Kuopion Palloseurassa hän toimi kakkosjoukkueen päävalmentajana ja edustusjoukkueessa Simo Valakarin oikeana kätenä. Kauden 2022 alussa hän siirtyi Ruotsiin suurseura Hammarby IF:in päävalmentajan avuksi.

FC Lahden valmennustiimiin kuuluvat tällä hetkellä päävalmentaja Toni Lindberg, maalivahtivalmentaja Oliver Pannell, valmentaja Mika Heino, valmentaja Joni Kallioinen ja talenttivalmentaja Kari Arkivuo.

Lisää uutisia