AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.39 // 1.10.2023

HJK yhä lähempänä mestaruutta - isoja asioita ratkottiin viikonloppuna

HJK yhä lähempänä mestaruutta - isoja asioita ratkottiin viikonloppuna

KuPS ja SJK päätyivät sunnuntaina pistejakoon. (Kuva: KuPS / Niklas Pehkonen)

Syyskuu vaihtui lokakuuksi viikonloppuna ja jännitys kotimaisessa jalkapallokaudessa vain tiivistyy niin Veikkausliigan kuin Suomen Cupin osalta.

Kolmanneksi viimeinen ottelukierros Mestaruus- ja Haastajasarjassa käynnistyi jo keskiviikkona lauantaina pelattavan Suomen Cupin finaalin takia. Finaalissa kohtaavat FC Honka ja Ilves, joille on tarjolla cupin mestaruuden myötä paikka ensi kauden UEFA:n Konferenssiliigan karsintoihin. Etenkin Haastajasarjan osalta cupin finaalissa on myös lisäjännitettävää, sillä mikäli Honka voittaa cupin, myös Veikkausliigassa 8. sijoittunut joukkue selviytyy kauden päätteeksi pelattavaan Eurolopputurnaukseen.

Cupin finaalin molemmin puolin perjantaina ja sunnuntaina pelataan Veikkausliigaa. Mestaruussarjassa VPS:n 12 ottelun voittoputki katkesi viimein perjantaina, kun FC Inter vei matkaansa pisteen 1-1-tuloksella. VPS on kuitenkin tiukasti edelleen mitalinsyrjässä kiinni. Sunnuntaina KuPS isännöi SJK:ta ja kuopiolaiset nousivat tappioasemasta tasapeliin, mikä pitää mestaruuskamppailun vielä avoimena, vaikka HJK yhä tiukemmin ykkössijaan tarrasikin.

Haastajasarjassa perjantaina AC Oulu varmisti ykkössijan kaatamalla KTP:n. KTP:n tappio varmisti samalla FC Lahden ja Ilveksen suoran säilymisen. Sunnuntaina kohtaavat FC Haka ja FC Lahti taistelevat kumpikin vielä kahdeksannesta sijasta ja Hakan voitto samalla varmisti valkeakoskelaisten suoran säilymisen.

Otteluennakot löytyvät tuttuun tapaan aina kutakin ottelua edeltävänä iltana etusivun "ottelulaatikoiden" valikosta. Samaan valikkoon päivittyvät myös kokoonpanot tuntia ennen otteluiden alkua ja lisäksi sieltä löytyy reaaliaikainen otteluseuranta ja otteluraportit päivittyvät myös samaan valikkoon otteluiden jälkeen.

Veikkausliiga ja cup viikonloppuna:

Mestaruussarja

Perjantai 29.9.
18.00 VPS – FC Inter 1-1 (0-0)

Sunnuntai 1.10.
18.00 KuPS – SJK 1-1 (0-1)

Haastajasarja

Perjantai 29.9.
18.00 AC Oulu – KTP 2-0 (2-0)

Sunnuntai 1.10.
16.00 FC Haka – FC Lahti 2-0 (1-0)

Suomen Cupin finaali

Lauantai 30.9.
16.00 FC Honka - Ilves, Olympiastadion (pääsyliput)

Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta. Myös Suomen Cupin finaali suorana Ruudusta.

Lisää uutisia