AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.39 // 29.9.2023

"Antaa paljon uskoa jatkoon" - Jarkko Wiss tyytyväinen Interin esitykseen Vaasassa

"Antaa paljon uskoa jatkoon" - Jarkko Wiss tyytyväinen Interin esitykseen Vaasassa

Inter katkaisi Vepsun voittoputken. (Kuva: Apollo Photo)

FC Inter matkasi Mestaruussarjan kolmanteen otteluunsa kohtaamaan kovassa vireessä olevan VPS:n. Tasainen ottelu päättyi 1-1-tasapeliin ja näin Inter katkaisi Vepsun ennätyksellisen voittoputken ja vei vierasreissulta pisteen mukanaan.

Ottelun ensimmäisellä puoliskolla ei nähty maaleja, eikä kovin montaa vaarallista maalintekoyritystäkään puolin eikä toisin.

– Ensimmäinen jakso oli juuri sellainen kun odotettiinkin. Ne tilanteet, mitkä Vaasa sai tulivat wingbackien keskityksistä ja kun he pääsivät boksissa palloon. Se (ensimmäinen puoliaika) oli tasainen ja antoi vähän odottaa itseään, että alkaa tapahtumaan enemmän.

- Saimme muutaman hyvän pidemmän pallonhallintajakson, milloin pääsimme laadukkaasti ampumaan kuudentoista ulkopuolelta. Niitä olisi vaan pitänyt tehdä enemmän, päävalmentaja Jarkko Wiss kiteytti ottelun jälkeen ensimmäistä nelivitosta.

Toisella puolikkaalla otteluun saatiin silmin nähden enemmän säpinää. Inter sai luotua painetta vaasalaisten puolustusalueelle, mutta myös vaasalaiset löysivät uuden vaihteen silmään. Ottelun ensimmäinen maali syntyi kotijoukkueen saamasta epäsuorasta vapaapotkusta kuudentoista viivalta, jonka erotuomari Hämäläinen määräsi Eetu Huuhtasen pidettyä palloa liian kauan hallussaan. Interin tasoitusmaali nähtiin vajaa kymmenen minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä, kun Matias Tamminen iski kauden toisen osumansa VPS:n verkkoon.

– Toinen jakso aloitettiin ihan hyvin, ja oltiin ihan vaarallisia. Sitten tuli pieni vaihe, että Vepsu sai pidettyä palloa pidemmän aikaa, ja me ei oltu tarpeeksi aktiivisia prässäämään vastustajan pelaajaa, vaan oli paljon vapaata jalkaa ja pallo tuli meidän boksiin ja paine kasvoi. Sitten tuomari teki ratkaisun, josta tuli maali omiin, mutta mielestäni vaihtojen kautta saatiin hyvää virtaa ja jalkaa kentälle, ja saatiin ihan ansaitusti tasoitusmaali, "Jallu" summaa toista puoliskoa.

VPS:n pallonhallintajaksot jäivät tehottomiksi Interin uhrautuvan puolustuksen ansiosta.

– Puolustus oli tänään uhrautuvaa ja kaksinkamppailuissa pärjättiin hyvin kookasta ja vaarallista kärkiparia vastaan. Siinä tuli se pieni herpaantuminen, jolloin ei oltu tarpeeksi aktiivisia ja vähän passivoiduttiin, ja silloin heillä oli tilaisuus pistää helposti palloa boksiin ja synnyttää vaarallisia jatkotilanteita.

– Tämä ottelu antaa paljon uskoa jatkoon. Olemme nyt pelanneet kolme matsia ylempää loppusarjaa, ja jokaisessa ottelussa olemme pystyneet kilpailemaan, mutta huonolla omalla tekemisellä ei tätä ennen olla saatu pisteitä. Olisimme voineet saada enemmän, mutta olisimme voineet myös menettää kaikki tänään. Jäi hyvä fiilis siitä, miten pelaajat toteuttivat meidän heille antamia tehtäviä.

Lisää uutisia