AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.39 // 25.9.2023

​Ilmiömäistä, Veikkausliiga! – Osa 20

​Ilmiömäistä, Veikkausliiga! – Osa 20

"Toke" on saanut HJK:n voittovireeseen. (Kuva: Mira Lönnqvist)

Tässä koko kauden edenneessä juttusarjassa Veikkausliigan kehitys- ja sisältöpäällikkö Eero Tuominen uppoutuu subjektiivisesti Veikkausliigan puheenaiheisiin, joita myös ilmiöiksi kutsutaan. Tuttuun tapaan näkemykset eivät sisällä tälläkään kertaa maksettua mainontaa.

Tonit, Joni ja aurinkoinen syksy

Valmentajien vaihdot nousivat kiistatta yhdeksi tämän kauden Veikkausliigan rapeimmiksi puheenaiheiksi. Kun peli ei kulkenut, täytyi kaikkiaan seitsemässä seurassa vaihtaa miestä, joka joukkueen pelillisestä ilmeestä viime kädessä vastaa.

Luonnollisesti valmentajavaihdoksilla tähdättiin siihen, että suunta muuttuisi ja kauden ilmeestä rakentuisi tätä kautta positiivinen.

Tässä vaiheessa ei vaadi asiantuntijatason osaamista todeta, että Joni Lehtonen käänsi kuin käänsikin Tampereen Ilveksen kurssin, yhdessä Pasi Tuutin kanssa. Pelillinen ilme muuttui, pelaamiseen muovattiin tiettyjä rakenteita ja Ilves on pystynyt kääntämään isoja tuloksia isoissa paikoissa. Juuri nyt näyttäisi siltä, että Veikkausliigan odotettu anthem raikaa uudella ja uljaalla Tammelan stadionilla ensi keväänä. Tässä lopputuloksessa voittajia löytynee myös Tampereen kuntarajojen ulkopuolelta.

Entäpä sitten Tonit Korkeakunnas ja Lindberg. FC Lahden päävalmentajaksi noussut Lindberg on hurmannut allekirjoittaneen rauhallisuudellaan ja selkeydellään. Keskittyminen on olennaisessa. Selityksiä ei kuulu, mutta selvittämiseen Lindberg on aina tarvittaessa valmis.

Lindbergin johdolla Salpausselän yllä on paistanut aurinko, joka piilotteli pilvien takana kauan. Kolme ottelua päävalmentajan ja saman verran voittoja tuoksuu tässä vaiheessa kautta samalta kuin sarjapaikan säilyttäminen. Lindbergille kuuluu tässä tositapahtumiin perustuvassa elokuvassa pääroolin vakuuttava suorittaminen ja radiomastojen korkuinen kiitos.

Helsingin Jalkapalloklubi on pystynyt puolestaan Toni Korkeakunnaksen johdolla löytämään ne kuuluisat keinot voittaa. Ja syksyllä millään muulla ei ole edes merkitystä.

Seinäjoella Korkeakunnaksen Klubi nousi loppuminuuteilla dramaattiseen vierasvoittoon, johon mielestäni kiteytyy tämän hetken HJK Korkeakunnaksen alaisuudessa: rohkea, oivaltava ja totisesti voittava.

Vaasan Palloseuran valmentajavaihdoksista taisi keväällä joku jo kirjoitella, mutta ne kirjoittelut unohtuivat yhtä nopeasti kuin alkukesän helleviikot näin syyskuun lopussa. Vepsun 12 ottelun voittoputki kulkee juuri tällä hetkellä suuntaan, jossa lyhin tie Vaasasta Eurooppaan käy ensi kaudella osoitteesta Rantamaantie 6, jossa VPS:n toimisto siis sijaitsee.

Huhujen mukaan ensi perjantain VPS-Inter myydään loppuun. Se on vähintä mitä vaasalaiset voivat UEFA:n alaisten sarjojen kuumimmalle joukkueelle antaa takaisin kauden kovimman ilmiön rakentamisesta.

Ja tämäkin vielä!

HJK:n Tuomas Ollila ja seitsemän maalia. Tätä näkymää ei olisi tarjonnut keväällä edes legendaarinen Astral-TV. Kova työnäyte pelaajalta, jonka kehityskäyrässä riittää vieläkin viivaa, potentiaalia sekä aikaa. Yksi tämän Veikkausliigakauden kovimmista pelaajista.

Lisää uutisia