AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.38 // 19.9.2023

​Ilmiömäistä, Veikkausliiga! – osa 19

​Ilmiömäistä, Veikkausliiga! – osa 19

Lahden Stadionilla koettiin suuria tunteita viime perjantaina. (Kuva: Mikko Mäkelä)

Tässä juttusarjassa Veikkausliigan kehitys- ja sisältöpäällikkö Eero Tuominen osoittaa valoa syksyn hämyyn Veikkausliigan puheenaiheiden ja ilmiöiden voimalla. Juttusarja sisältää tuttuun tapaan silminnäkijähavaintoja kentältä ja sen ulkopuolelta.

Voittaminen on parasta valohoitoa

Vierailin viime perjantaina Lahdessa FC Lahden ja KTP:n välisessä haastajasarjan väännössä. Ottelun asetelma oli herkullinen ja jännittävä. Vain voittamisella olisi merkitystä kummallekin joukkueelle.

Voittamisen tärkeys tuoksui, minne vain Hiihtostadionin iltavalojen loiste ylsi. Ennen ottelua kyseinen tärkeys paistoi asiaan kuuluvasti lahtelaisen seurajohdon kehonkielestä tavalla, johon urheiluliiketoiminta pitkälti kiteytyy. Ilmassa väreili odotusta, jännitystä ja vahvaa uskoa omaan joukkueeseen.

Ottelun edetessä voittamisen tärkeys nousi esiin myös katsojista. Urheilullisen panoksen vastaansanomaton voima vei kaikki mukanaan. Kotijoukkueen maalien ja loppuvihellyksen jälkeen valloilleen päässeet tunneryöpyt ja iloon sekoittunut helpottuneisuus vyöryivät lämmöllään yli syysillan orastavan viileyden. Tätä sen olla pitää ja onneksi se tätä myös Veikkausliigassa on. Asioilla on merkitystä kentällä ja sen ulkopuolella.

FC Lahti etenee nyt kahden ottelun voittoputkessa. Sarjapaikan säilyttäminen ei todennäköisesti enää montaa pistettä vaadi. Seuralla, jonka selkeä visio on olla jatkossa merkityksellisempi ja tavoittavampi, tämä on parasta mahdollista valohoitoa syksyn pimeisiin iltoihin.

Voittoputki kun tuli puheeksi, niin Vaasan Palloseuralla se vaan jatkuu. Tuskin on olemassa mitään sellaista ylisanaa, jota Vepsun kaahailun yhteydessä ei olisi jo käytetty. Historiallinen tarina, jonka loppua ei edes näy ja josta puhutaan vielä pitkään. Tällä matkavauhdilla Vaasasta lennetään ensi kaudella Eurooppaan mustavalkoisin siivin. Tätä ei voinut käsikirjoittaa. Tätä on urheilun tarjoama mahdollisuus sitoutuneille ja omaan asiaansa uskoville tekijöille.

Tällä viikolla Veikkausliigan otteluiden panokset eivät ainakaan pienene. KTP ja Tampereen Ilves kohtaavat molempien seurojen vuosituhannen tärkeimmässä ottelussa perjantaina. Samana päivänä IFK Mariehamn isännöi puolestaan FC Hakaa saaren historian yhdessä isoimmissa illoissa. Asetelmat ovat selkeät: Tarjolla on valohoitoa tai kasvavaa pimeyttä.

Tämäkin vielä!

Joululahjoja harvemmin jaetaan näin syksyllä, mutta 12 maalia tällä kaudella leimanneen Peter Michaelin jatkosopimus oli Vaasan Palloseuralle juuri sitä. Persoona, maalintekijä, yleisön ja yhteisön rakastama. Siinä on mukavasti ammennettavaa myös kentän ulkopuolisiin tarinoihin.

Lisää uutisia