AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.36 // 9.9.2023

Timo Marjamaa iloitsee yleisömäärän kasvusta – ”Viime vuosi oli tosi hankala ja haasteellinen”

Timo Marjamaa iloitsee yleisömäärän kasvusta – ”Viime vuosi oli tosi hankala ja haasteellinen”

FC Interin kotiottelut ovat keränneet paljon yleisöä. (Kuva: Juha Tamminen)

Veikkausliigan yleisömäärät Veikkausliigan yleisömäärät ovat nousseet tällä kaudella roimasti verrattuna viime kauteen. Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa on luonnollisesti tyytyväinen nykykehityksestä.

Veikkausliigan runkosarjan otteluita seurasi runkosarjan aikana keskimäärin 2731 katsojaa, kun koko viime kaudella yleisökeskiarvo oli 1946. Marjamaan mukaan seurat ovat tehneet kovasti töitä houkutellakseen katsojia takaisin katsomoihin koronan tuomien epävarmuusvuosien jälkeen.

- Sen syyn vuoksi viime vuonna lähdettiin aikaisessa vaiheessa, että jos tämä tilanne jatkuu tällaisella mallilla, niin hankalaksi menee. Enemmän resursseja on laitettu keskusorganisaation suuntaan, on viety eteenpäin sitä yhteistä tekemistä, on niin sanotusti velvollisuuksia tehdä yhteisiä asioita yhteisellä tavalla, ja se näkyy nyt sitten tänä vuonna. On pystytty alkukaudesta lähtien jo lähtemään liikkeelle hyvin, on tullut näitä isoja pelejä ja yleisömäärät ovat olleet niin kuin se mitä tälle vuodelle tavoiteltiin. Olemme reilusti niiden tavoitteiden etupuolella tällä hetkellä. Olemme asettaneet jokaiselle kuukaudelle ja jokaiselle seuralle oman tavoitteensa, ja sitä seurataan jatkuvalla syötöllä. Ei tämä ole pelkästään tämän vuoden, vaan tätä ohjelmaa pitää viedä eteenpäin sinne 2026 vuoteen asti. Tavoitteiden mukaisesti ja pikkuisen sen edellä mennään. Todella tyytyväisenä täytyy katsoa ja kiittää seuroja siitä tekemisestä, Marjamaa hehkuttaa Suplan uusimmassa Veikkausliiga-podcastissa.

Vaikka viime vuonna koronan pahin uhka oli jo taittunut, niin ihmiset olivat vielä varovaisia. Marjamaan mukaan tämä vuosi on ollut paluu aikaan ennen koronaa.

- Nyt on selkeästi tultu sille normaalille tasolle. Kyllä se viime vuosi oli tosi hankala ja haasteellinen. Eli odotusarvot siihen, että kaksi vuotta koronaa taustalla ja rajoitukset poistuu, että nyt oletettavasti asiat normalisoituvat ja elämässä ei olisi sen ihmeellisempää, mitä tarvitsisi ottaa huomioon. Totta kai viime vuonna ei ollut sitä, että jäätiin ihan tuleen makaamaan, mutta huomattiin, että se ei tapahdu ihan sellaisella automaatiolla ja samoilla toimenpiteillä.

- Tänä vuonna on näitä yhteisiä konsepteja ja yhteistä tekemistä, on pyritty hirveästi sparraamaan seurojen kanssa, ihan ottelutapahtumista, pienistä käytännön asioista, viestinnän sisällöistä, kulmista, niistä tarinoista, mitä seuroissa on, ihan tällaista arjen jatkuvaa tekemistä, aktivointia, eteenpäin viemistä, päivittäistä työtä. Se oma paikka täytyy myös ansaita siellä mediassa ja toivottavasti seurat jaksavat myös tästä eteenpäin. Se on heillekin huomattavasti työläämpääkin, että sitä tulee täältäkin jatkuvaa sparrausta ja vaatimusta. Pitää pystyä tekemään yhteisiä asioita, korostaa Marjamaa.

Uusin Suplan Veikkausliiga-podcast on kuunneltavissa täältä.

Lisää uutisia