vko.36 // 9.9.2023

​Hongan Clésio iski lisäajalla voittomaalin – Mosambik eteni Afrikan mestaruusturnaukseen

Clésio sinetöi Mosambikin lopputurnauspaikan. (Kuva: Juha Tamminen)

Veikkausliigavärit nousivat vahvasti parrasvaloihin lauantaina Afrikan mestaruusturnauksen eli Cup of Nationsin karsintalohko L:n päätöskierroksella.

FC Hongan Clésion edustamana Mosambik varmisti paikkansa lopputurnauksessa ensi kertaa sitten vuoden 2010 kotiyleisönsä edessä Estádio do Zimpetolla Maputossa.

Mosambik kamppaili lohkonsa kakkosijasta ja lopputurnauspaikasta Beniniä vastaan. Ottelun avausjaksolla nähtiin peräti neljä maalia ja tauolle mentiin lukemissa 2-2. Jännitystä riitti, sillä Benin olisi voitolla kiilannut Mosambikin ohi lohkokakkoseksi.

Ratkaisua saatiin odottaa aina toisen jakson lisäajalle saakka, kunnes Honka-laituri Clésio pamautti voittomaalin lisäajan tikittäessä jo viidettä minuuttia. Osuma sinetöi kotiyleisön riemuksi lopputurnauspaikan.