AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.33 // 18.8.2023

IFK Mariehamnin alavire sai jatkoa (IFK Mariehamn-FC Honka 0-1)

IFK Mariehamnin alavire sai jatkoa (IFK Mariehamn-FC Honka 0-1)

Kuva: Juha Tamminen

IFK Mariehamnin hyvä esitys vajaallakin pelaten jäi vaille palkintoa perjantaina ja FC Honka vei pisteet matkaansa lukemin 0-1.

Kotijoukkue IFK tuli peliin pirteästi ja loi ensimmäiset puolittaiset paikat. Honka kuitenkin iski ensimmäisestä tilanteestaan 12. minuutilla. Edmund Arko-Mensahin keskitys löysi aivan liian vapaaksi unohtuneen Michael Lopezin, joka pääsi häiritsemättä puskemaan Hongan johtoon.

Tilanteet olivat tämän jälkeen vähissä, kunnes puolen tunnin jälkeen Robin Sid katkaisi Hongan pelirakentelun ja pelasi pystyyn Konstantinos Kotsopoulokselle. Ensimmäistä otteluaan IFK:n avauksessa pelannut kreikkalainen joutui Florin Baakin jyrän alle ja pallo vietiin pilkulle. Kotsopoulos asettui itse pallon taakse, mutta laukoi metrikaupalla yli maalin.

Avausjakson tilanteet jäivät tähän lukuun ottamatta IFK:n Alvaro Ngamban varoitusta, joka osoittautui myöhemmin hyvin merkitykselliseksi.

Toisella jaksolla kymmenen minuutin jälkeen Ngamba pääsi laukomaan voimalla paluupallosta vapaapotkutilanteessa, mutta Maksim Rudakovin erinomainen jalkatorjunta pelasti Honka-maalin. Ngamba peli päättyi pari minuuttia tämän jälkeen toiseen varoitukseen ja IFK joutui hakemaan tasoitusta vajaalla.

Kotijoukkue haki vaihtojen kautta uutta voimaa ja onnistuikin painamaan pelin Hongan maalille. Puolittaisia tilanteita syntyi muutamakin ja lopussa IFK Mariehamnin hakiessa tasoitusta riskilläkin Hongalle avautui pari loistopaikkaa, mutta Elmo Henriksson isäntien maalilla oli mies paikallaan.

Vaikka IFK Mariehamnin esitys oli muutamaan aiempaan verrattuna varsin hyvä, Lopezin osuma jäi lopulta ottelun ainoaksi ja IFK Mariehamnin asema sarjataulukon pohjalla synkkeni entisestään. Honka puolestaan on voittonsa myötä taistelemassa tiukasti paikasta kuuden joukossa.

Lisää uutisia