AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.30 // 29.7.2023

Ennakko: IFK Mariehamn-FC Inter

Ennakko: IFK Mariehamn-FC Inter

Kuva: Juha Tamminen

IFK Mariehamn saa sunnuntai-iltana vieraakseen FC Interin ja jaossa on jälleen tärkeitä pisteitä kummankin kannalta.

Ottelussa kohtaavat joukkueet, jotka ovat sarjataulukossa sijoilla seitsemän ja kymmenen. Inter yrittää kammeta itsensä takaisin yläloppusarjan paikoille siinä missä Grönvitt yrittää tehdä eroa karsintaviivaan.

Joukkueiden keskinäinen kohtaaminen päättyi kevätkierroksella tasalukemin 1-1. Tuo tulos ei tullut helpoimmalla tavalla, kertaa Inter-toppari Mikael Almen.

– Se taisi olla aika tasainen ja vähän nihkeä vääntö. Emme saaneet oikein silloin peliä käyntiin.

– Ollaan tuossa vähän hiottu omaa peliä ja pitää vain olla hieman rohkeampi pallon kanssa, niin kyllä siitä hyvä tulee, puolustaja miettii positiivisesti tulevaa.

Hän uskoo pääsevänsä painimaan bokseissa sunnuntaina, mikäli vanhat merkit pitävät kutinsa.

– Heillä on aika isoja pelaajia, jota he käyttävät hyvin hyödyksi molemmissa kenttäpäissä erikoistilanteissa. Niissä pitää olla hereillä. Välillä he pelaavat tarpeen mukaan myös aika suoraviivaista peliä.

Interillä on edelleen ottelumäärässä hieman rästipelejä ja sijoitus voi kohentua, mikäli pisteitä näistä irtoaa. Sarjataulukkoa ei vilkuilla kuitenkaan päivittäin.

– Aina silloin tällöin tulee pelien jälkeen vilkastua, mutta turha sitä on stressata liikaa. Kyllä me tiedämme, että pitää voittaa pelejä ja saada pisteitä, mutta turha sitä on stressata liikaa, Almen toistaa.

IFK Mariehamnin osalta lähtökohdat ovat sikäli edellisotteluihin nähden poikkeukselliset, että punaisten korttien suman jäätyä taakse yksikään pelaaja ei ole pelikiellossa. Varmuudella sivussa on ainoastaan pitkäaikaispotilas Patrik Raitanen.

Erotuomari Viljanen Petri
AET 1 Nykänen Sami
AET 2 De Casseres Christian
4.ET Ali Fahad

IFK Mariehamn - FC Inter Wiklöf Holding Arenalla sunnuntaina 30.7. kello 18.30. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: IFK Mariehamnin verkkosivut, FC Interin verkkosivut
Lisää uutisia