AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.30 // 28.7.2023

Ennakko: SJK-HJK

Ennakko: SJK-HJK

SJK ja HJK iskevät yhteen kärkiottelussa. (Kuva: Mira Lönnqvist)

SJK ja HJK kohtaavat lauantaina Veikkausliigan kärkiottelussa. Ottelu käynnistyy OmaSP Stadionilla kello 17.00 alkaen.

Kolmen pisteen erolla sarjakärjessä oleva, ja pelin vähemmän pelannut, SJK pääsee vieraspelikiertueen jälkeen jälleen kotiyleisönsä eteen. Neljästä viime pelistä vain yksi on pelattu kotona ja se oli kolmisen viikkoa sitten, kun SJK kaatoi Hongan OmaSp Stadionilla. Vieraspelit ovat kuitenkin sujuneet koko kauden ilman tappioita, ja kotonakin tappioita on tullut vain yksi.

Lauantaina SJK pääsee kohtaamaan Veikkausliigan jättiseura HJK:n ilman paineita, sillä kärkipaikka pysyisi joka tapauksessa. Kun SJK ja HJK kohtasivat Helsingissä juuri ennen Veikkausliigan alkua harjoitusottelussa, otti SJK voiton 3-2 tuloksella, ja keväällä Veikkausliigan runkosarjassa pisteet tasattiin Helsingissä 0-0 tuloksella.

– Mahtava peli tulossa, ja mahtava peli myös siten, että tässä voimme juhlia sitä, miten olemme onnistuneet peleissä tällä kaudella. Tämä on myös jälleen mahdollisuus tuoda hieman lisää katsojia katsomoihin. Eli me keskitymme nauttimaan ja juhlimaan tässä sitä, miten olemme onnistuneet yhdessä työssämme tämän viimeisen 18 kuukauden aikana, sanoo SJK:n päävalmentaja Joaquín Gómez seuran sivuilla.

– Emme voita ottelua tämän päivän tai huomisen päivän harjoituksilla, mutta olemme erittäin hyvin valmistautuneita, ja hyvin tietoisia niistä muutoksista, mitä HJK-leirissä on tehty viime viikkoina.

– Meille tämä on mahdollisuus käyttää kaikki ne opit ja kokemukset, joita olemme saaneet kasaan ryhmänä. Ei vain pelaajien osalta, vaan koko taustaryhmän osalta. Ja nyt meidän tulee käyttää niitä kaikkia, korkeimmalla mahdollisella tasolla. Ja jos teemme niin, ne me voimme nauttia pelistä.

– Pelistä, joka pelataan faniemme edessä, mahtavassa tunnelmassa. Tämmöiset ovat nautinto kaikille, Gómez toteaa vielä lopuksi.

Klubilla on takanaan tiukka rupeama, joka alkoi Belfastissa viime viikon keskiviikkona menestyksekkäällä 120 minuutin uurastuksella. Lauantaina kaatui Boltilla Ilves 1–0 ja tiistaina samalla Arenalla ja samoin numeroin Norjan hallitseva mestari Molde.

Toni Korkeakunnaksen johdolla tulokset ovat siis olleet positiivisia, vaikka kuuteen vuorokauteen mahtui 3 peliä ja yksi jatkoaika, osittain siipirikkoisella miehistöllä.

SJK:n pelaajatilanne on hyvä, ja sivussa on loukkaantumisen vuoksi varmuudella ainoastaan puolustaja Matias Vainionpää. Myös Martti Haukioja saattaa olla vielä sivussa tästä ottelusta. Viime ottelussa teki Veikkausliigadebyyttinsä SJK Akatemian ja SJK:n oma kasvatti, vasta 17-vuotias Oskari Väistö. Poikamaajoukkueiden keskuspuolustaja tuli vaihdosta sisään Inter-pelin loppuminuuteiksi. Pelikieltoja ei SJK:lla ole.

Debyytin SJK-paidassa teki tässä kuussa myös maalivahti Krisjānis Zviedris, jolle lauantain ottelu olisi ensimmäinen kotiottelu, jos hän tolppien välissä on. 26-vuotias latvialaismaalivahti pelasi jo FC Lahtea ja FC Interiä vastaan pelatut vierasottelut.

Klubin pelaajatilanne on huomattavasti valoisampi kuin vielä viikko sitten. Tiistain Molde-otteluun palasi penkille ja kentällekin useampia loukkaantumisista toipuneita. Lisäksi tällä viikolla joukkueen mukaan liittyneet uudet vahvistukset Kristopher Da Graca, Filip Rogić ja Nicholas Hämäläinen ovat kaikki Helsinki–Seinäjoki–Helsinki-bussin kyydissä.

Viisi kautta SJK:n maalia vartioinut Jesse Öst puolestaan joutuu jättämään Pohjanmaa-comebackinsa väliin jäätyään Molde-hyökkääjän jyräämäksi tiistaina. Molde-pelin tavoin ottelu Lakeuksilla jää väliin HJK-nelikolta Matti Peltola, Aleksi Paananen, Oliver Pettersson ja Valtteri Moren.

Erotuomari Simani Peiman
AET 1 Valjakka Turkka
AET 2 Mantere Juuso
4.ET Reitala Oliver

SJK-HJK OmaSP Stadionilla lauantaina 29.7. kello 17.00. Ruudun studio-osuus ottelusta alkaa kello 16.15.

Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: SJK:n verkkosivut, HJK:n verkkosivut
Lisää uutisia