AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.30 // 29.7.2023

​Päävalmentaja Markku Kanerva SJK-HJK:sta: "Mahtavat lähtökohdat"

​Päävalmentaja Markku Kanerva SJK-HJK:sta: "Mahtavat lähtökohdat"

"Rive" näkee lauantain SJK-HJK:n todellisena helmenä. (Kuva: Juha Tamminen)

Ruutu+:n lauantain studiolähetyksessä asiantuntijana oleva Huuhkajien päävalmentaja Markku "Rive" Kanerva odottaa SJK:n ja HJK:n kohtaamista vesi kielellä.

Joukkueissa pelaa koko joukko pelaajia, jotka varmasti ovat "Riven" tarkassa seurannassa Huuhkaja-näkökulmasta, mutta tällä kertaa vielä isompi mielenkiinto on ottelun panoksessa. Se on suuri.

- Pelejä on paljon jäljellä, mutta lähtökohdat ovat äärimmäisen mielenkiintoiset. Ensinnäkin, kuka olisi uskonut, että kauden tässä vaiheessa HJK on sarjassa kolmantena ja SJK kärjessä? Oli tiedossa, että SJK tulee olemaan tällä kaudella vahva, mutta kyllähän kärkipaikka heinäkuun lopussa on kova suoritus, Kanerva arvioi.

- HJK on kovan otteluruuhkan keskellä ja myös valmennuskunnassa on tullut vaihdoksia. Tilanne on tavallaan haastava – SJK vieraissa juuri tähän väliin on pahin mahdollinen Veikkausliigaottelu.

"Rive" kuitenkin muistuttaa, että onnistumiset tuovat itseluottamusta. Ja viimeiset kolme ottelua HJK ovat itseluottamusta kasvattaneet.

- Taisteltu jatkopaikka Larnea vastaan oli ensimmäinen askel. Niukka voitto Ilveksestä nosti taas itseluottamusta ja tietysti Molden kukistaminen oli todella iso voitto. HJK on tällä hetkellä henkisesti vahvassa tilanteessa. Mutta samaan aikaan pitää muistaa, että kotikentällä erittäin vahvasti pelannut – 75 prosenttisesti – SJK on napannut voittoja. Uskoisin, että SJK ottaa Klubin mielellään vieraaksi juuri nyt.

- HJK ei taas ole ollut kovin hyvä vierailija tällä kaudella. Tämäkin tekee lähtökohdat herkullisemmaksi. Kun vielä muistaa, että kotivoitolla SJK karkaisi seitsemän pisteen karkumatkalle Klubiin nähden, yhden ottelun vähemmän pelanneena, on SJK:lla todella iskun paikka. Toisaalta tilannetta voidaan käsitellä myös sillä ajatuksella SJK:n riveissä, että "tätä peliä ei saa hävitä". Todella herkullinen tilanne!

Kanerva muistuttaa myös, että runkosarjan voittaminen toisi yhden todella suuren edun: runkosarjan voittaja kohtaa päätöskierroksella kakkosen kotikentällään.

- Se on jo melkoinen porkkana. Jos SJK onnistuu lauantaina voittamaan, joukkue ottaa ison askeleen kohti runkosarjan voittoa. Klubin voitolla kärki taas tiivistyisi. Paljon parempia ennakkoasetelmia ei Veikkausliigaotteluun voisi toivoa, "Rive" miettii.

Velja Engströmin selostaman ottelun studio-osuus alkaa Ruutu+:ssa jo klo 16.15. Asiantuntijana toimii Markku Kanervan lisäksi Pekka Lagerblom. Studiota luotsaa Tero Karhu.

Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia