AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.29 // 21.7.2023

Hongan takalinjoille vankkaa Huuhkajakokemusta - Juhani Ojala sopimukseen

Hongan takalinjoille vankkaa Huuhkajakokemusta - Juhani Ojala sopimukseen

Juhani Ojala tuo roppakaupalla kokemusta Honkaan. (Kuva: FC Honka)

FC Honka vahvistuu kokeneella keskuspuolustajalla, kun Juhani Ojala liittyy joukkueeseen 1,5-vuotisella sopimuksella.

34-vuotiaalla topparilla on runsaasti kokemusta niin kansainvälisistä sarjoista kuin Veikkausliigastakin. A-maajoukkueessa Ojala on pelannut 31 maaottelua.

VJS:n kasvatti teki Veikkausliigadebyyttinsä HJK:n paidassa kaudella 2008. Kauden 2011 jälkeen hän siirtyi Sveitsin pääsarjaan Young Boysin riveihin. 2013 matka jatkui Venäjän pääsarjaan Terek Groznyin paitaan ja Suomeen hän palasi syksyllä 2016 loppukaudeksi SJK:n riveihin. Helmikuussa 2017 suuntana oli Ruotsi ja BK Häcken, josta Ojala siirtyi kesällä 2019 Tanskaan Vejleen ja jatkoi kaksi vuotta myöhemmin Skotlantiin Motherwelliin. Viimeisimpänä Ojala on edustanut Kyproksella Doxa FC:tä.

Ojala on voittanut kolme kertaa Suomen mestaruuden, sekä kahdesti Suomen Cupin. Hänet valittiin Veikkausliigan vuoden puolustajaksi kaudella 2010. A-maajoukkuedebyyttinsä Ojala teki marraskuussa 2021. Huuhkajissa hän on tehnyt topparin tontilta myös yhden maalin, Marokkoa vastaan talvella 2017.

– Kahdet harjoitukset on nyt takana joukkueen kanssa. Todella hyvät fiilikset, treeneissä on ollut hyvä meininki ja helppo on ollut tulla mukaan, Ojala sanoo.

– Kaksitoista vuotta tuli pelattua eri maissa. Nyt oli oikea aika palata Suomeen ja Honka vaikutti hyvältä vaihtoehdolta. Asun Espoossa ja kun perhettäkin on, niin myös käytännöllisistä syistä on mukava olla täällä. Honka on hyvä joukkue ja osoitti minua kohtaan kiinnostusta, joten olen tyytyväinen, että tulin tänne, hän jatkaa.

Ojala uskoo, että hän voi tuoda pelillisen annin lisäksi kokemuksellaan myös muita apuja joukkueelle.

– Uskon, että se kokemus mitä itselleni on tullut ulkomailta ja pitkältä uralta, niin sen kautta pystyn antamaan myös jotain nuorille pelaajille. Koitan johtaa esimerkillä niin kentällä, kuin sen ulkopuolellakin, Ojala toteaa.

Hongan valmennus- ja seurajohto on erittäin tyytyväinen sopimukseen.

– Saamme Ojalalta joukkueeseen kokemusta, kokoa ja johtajuutta. Hän on pelannut mittavan uran ulkomailla ja nyt saamme nauttia hänen otteistaan Hongan paidassa, kiteyttää päävalmentaja Vesa Vasara.

– Ojala on jo hyvän tovin ollut meidän seurannassa. Tiedossa on myös, että hän on asettumassa pysyvämminkin tähän aivan meidän toiminta-alueen lähelle asumaan. Tämä on yhteistyö, jossa kaikki voittavat. Tervetuloa, voisiko sanoa, vihdoinkin Honkaan!, manageri Hexi Arteva puolestaan kommentoi.

Lisää uutisia